Hyppää sisältöön

Tiedote: Kustannustukea on maksettu yli 33 miljoonaa euroa

Kustannustukihakemusten määrä on nyt suurempi kuin ensimmäisellä kierroksella vastaavaan aikaan.

Yritykset ovat voineet hakea kustannustukea Valtiokonttorista jo kolmen viikon ajan.

Tukihakemuksia on saapunut yhteensä 8 226. Se on 2 298 kappaletta enemmän kuin kustannustuen ensimmäisen hakukierroksen kolmen ensimmäisen viikon aikana, jolloin hakemuksia saapui 5 928.

Tukea on tähän mennessä maksettu reilut 33 miljoonaa euroa. Sekä tukea hakeneiden yritysten että maksetun kustannustuen määrä ovat siis tässä vaiheessa suuremmat kuin kustannustuen ensimmäisen hakukierroksen ensimmäisillä viikoilla. Tukea on nyt maksettu lähes 10,5 miljoonaa euroa enemmän kuin ensimmäisen hakukierroksen ensimmäisillä viikoilla.

Asiakkaat ovat myös olleet tyytyväisiä Valtiokonttorin palveluun. Puhelinpalvelussa ja chatissa saatujen asiakaspalautteiden keskiarvo on 9 (asteikolla 4–10). ”Onnistumisen taustalla ovat Valtiokonttorin kokemus ensimmäiseltä hakukierrokselta sekä ketterä kehittäminen, sähköinen asiakaspalvelu, palvelulähtöinen suunnittelu ja työhönsä sitoutuneet osaajat”, kertoo Valtiokonttorin toimialajohtaja Jyri Tapper.

Kustannustukea voi hakea 26.2.2021 saakka – nyt on hyvä hetki hakea

Tähän mennessä kustannustukihakemuksia on saapunut keskimäärin 373 per päivä. Edellisellä hakukierroksella hakemuksia saapui keskimäärin 284 päivässä.

Hakukanava avattiin juuri ennen joulua, ja hakemusten määrä tullee kasvamaan hakuajan loppua kohden. Tuen ensimmäisellä hakukierroksella hakemuksia saapui erityisen paljon toiseksi viimeisen hakuviikon aikana.

Vaikka tukea ehtii hakea helmikuun loppuun saakka, tukihakemus kannattaa tehdä, kun on yrityksen toiminnan kannalta sopiva hetki. Kustannustuen viimeinen hakupäivä on 26.2.

Valtiokonttori palvelee

Valtiokonttorin sivustolta löytyy hakuohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, video-ohje hakemuksen täyttämisestä, tallenne kustannustuki-webinaarista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tuen määrää ja minimitukisumman (2 000 euroa) täyttymistä voi arvioida laskurilla sekä taulukon avulla.

Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja chatin välityksellä.

Lisätietoja medialle:

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. +358 295 502 950

Kustannustuen asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9-15 numerossa +358 295 503 050.

Etsitkö näitä?

Kustannustuen palvelusivu >

Usein kysyttyä kustannustuesta >

Tilastoja kustannustuesta >

Kohderyhmä: Yhdistykset ja järjestöt Yritykset ja yhteisöt

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset