Hyppää sisältöön

Tiedote: Kustannustukea maksettu 52 miljoonaa euroa – suurin osa tuesta Uudellemaalle ja Pirkanmaalle

Kustannustukea on voinut hakea Valtiokonttorista kuukauden ajan. Valtiokonttori on maksanut kustannustukea tähän mennessä noin 52 miljoonaa euroa.

Hakemuksia on vastaanotettu noin 10 400 ja 71 % hakemuksista on käsitelty. Tukea on myönnetty noin 2200  yritykselle keskimäärin 23 000 euroa.

Tuen jakautuminen alueellisesti

Tällä hetkellä eniten tukea on myönnetty Uudellemaalle ja Pirkanmaalle, yhteensä yli 32 miljoonaa euroa.

Pienimpien tuensaajamaakuntien joukossa ovat Ahvenmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Karjala, joille tukea on maksettu yhteensä lähes miljoona euroa.

Maksetun tuen määrää selittää erot saapuneiden hakemusten määrissä. Uudellamaalla 4,5 prosenttia alueen yrityksistä on hakenut tukea, kun Keski-Pohjanmaalla vastaava luku on 2 prosenttia.

Tuen jakautuminen toimialakohtaisesti

Myös toimialakohtaiset erot tuen jakautumisessa ovat huomattavia. Eniten tukea on tähän mennessä maksettu palvelualoille: suurimmat tuensaajat ovat matkailu- ja ravitsemisaloilla. Näiltä aloilta on myös haettu eniten tukea.

Sen sijaan rakennusalalta saapuneiden hakemusten määrä on ollut odotettua pienempi. Tämä näkyy myös alalle jaetun tuen määrässä, joka on tällä hetkellä hieman yli miljoona euroa. Majoitus- ja ravitsemisaloille tukea on puolestaan maksettu noin 11 miljoonaa euroa.

Ajantasaista tietoa kustannustukihakemusten määrästä ja tehdyistä päätöksistä löytyy Tilastoja kustannustuesta -sivulta. Tilasto päivittyy joka arkipäivä.

Hae kustannustukea viimeistään 26.2.2021

Kustannustuen hakuaika päättyy perjantaina 26.2.2021 klo 16.15. Valtiokonttori toivoo, että kaikki hakijat, jotka täyttävät laissa määrätyt kriteerit, hakevat kustannustukea määräaikaan mennessä.

Kustannustukea haetaan sähköisesti

Ohjeet kustannustuen hakuun löytyvät verkkosivuiltamme >.

Asiakaspalvelumme auttaa puhelimen ja chatin välityksellä.

Kustannustuen puhelinpalvelu palvelee arkisin klo 9-15 numerossa 0295 50 3050.

Lisätietoja medialle:

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. +358 295 502 950.

Etsitkö näitä?

Kustannustuen palvelusivu >

Tilastoja kustannustuesta >

Usein kysyttyä kustannustuesta >

Kohderyhmä: Yhdistykset ja järjestöt Yritykset ja yhteisöt

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset