Hyppää sisältöön

Suomen toista RRF-maksupyyntöä valmistellaan – Suomi pyytää EU:lta 387,6 miljoonaa euroa

Suomen toisen maksupyynnön valmistelu EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF) on käynnissä. Maksupyynnöllä Suomi pyytää EU:lta nettomääräisenä 387,6 miljoonaa euroa. Maksupyynnössä raportoidaan Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman (RRP) tavoitteista yhteensä 28.

Maksupyyntö on kooste erilaisista asiakirjoista, joiden tarkoituksena on todentaa Euroopan komissiolle, että olemme saavuttaneet elpymis- ja palautumissuunnitelmamme (RRP) tavoitteet.

Aikaisemmin Suomi on saanut EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä ennakkomaksuna 271,1 miljoonaa euroa ja ensimmäisen maksupyynnön myötä nettomaksuna 202,3 miljoonaa euroa. Lisäksi Suomi on saanut elpymissuunnitelman RePower EU-osiosta ennakkomaksuna 25,4 miljoonaa euroa.

Suomen toisen maksupyynnön valmistelu käynnistyy välitavoitteiden ja tavoitteiden yhteenvetoasiakirjalla (Summary Document). Yhteenvetoasiakirjan tuottaa tavoitteesta vastuussa oleva tukiviranomainen. Yhteenvetoasiakirjoja käsitellään sisäisesti ja niihin pyydetään palautetta Euroopan komissiolta ennen lopullisia versioita.

Varsinaiseen maksupyyntöön liitetään myös välitavoitteiden ja tavoitteiden todenneasiakirjat, joilla osoitetaan tavoitteen toteutuminen sovitun mukaisesti. Lisäksi lopulliseen maksupyyntöön lisätään johdon vahvistuslausuma, tarkastusyhteenveto sekä vihreän siirtymän toteutuneiden kustannusten raportti.

Suomen tavoitteena on jättää maksupyyntö Euroopan komissiolle alkusyksystä 2024. Samanaikaisesti on käynnissä Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman tavoitteiden päivity, joka tulee vaikuttamaan myös maksupyyntöjen sisältöön.

Lisätiedot

Vesa Hagström, hankejohtaja, Valtiokonttori
Puhelin: 0295 50 2226
S-posti: vesa.hagstrom@valtiokonttori.fi

Tilaa uutiskirje

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpano ja seuranta -palvelun uutiskirje tarjoaa ajankohtaista tietoa EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF) rahoitusta myöntäville viranomaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Lähetämme kirjeen noin neljä kertaa vuodessa. > Siirry uutiskirjeen tilauslomakkeelle

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset