Hyppää sisältöön

Sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden tuen tarvetta selvitetään laajalla kyselyllä

Helmi-maaliskuussa noin 17 000 kriisinhallintaveteraania saa kyselyn, jolla kartoitetaan laajasti heidän kokemuksiaan kuntoutuksen ja tuen tarpeesta, kuntoutuksen ja tukimuotojen riittävyydestä sekä niiden oikea-aikaisuudesta. Näin laajaa kyselyä ja siihen pohjautuvaa tutkimusta ei ole ennen tehty.

Kysely on osa Sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden kokonaisvaltaisen kuntoutuksen ja tuen tarve Suomessa -tutkimusta. Kuntoutuksen ja tuen tarpeiden lisäksi tutkimuksessa selvitetään kuntoutuksen järjestämiseen liittyviä vastuita.  Mittavan kyselyn ohella tutkimuksessa kerätään tietoa vertaistukihenkilöiden sekä asiantuntijoiden ja avainhenkilöiden haastatteluilla sekä hyödyntämällä työpajatyöskentelyä.

Tutkimus toteutetaan hankkeessa, jota johtaa Oulunkylän kuntoutuskeskus sr. Hankkeen ohjausryhmän muodostavat keskeisten sidosryhmien edustajat Puolustusvoimista, puolustusministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, Valtiokonttorista, Suomen Rauhanturvaajaliitosta sekä Vammautuneista Kriisinhallintaveteraaneista.

Tutkimustulokset ja johtopäätökset valmistuvat kesäkuussa 2022.

Lue lisää aiheesta Oulunkylän kuntoutuskeskuksen verkkosivuilta

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset