Hyppää sisältöön

Sota- ja sotilasinvalidien kuntoutuspalveluita voi nyt hakea sähköisesti

Sota- ja sotilasinvalidien kuntoutuspalveluita voi hakea 24.2.2023 alkaen Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Uudella sähköisellä hakemuksella onnistuu oman asioinnin lisäksi myös kuntoutettavan puolesta-asiointi joko valtuudella tai ilman valtuutta. 

Sota- ja sotilasinvalideilla on oikeus vuosittaiseen kuntoutukseen. Sotilasinvalideilla tarkoitetaan ennen vuotta 1991 asepalveluksessa tai rauhanturvaamistehtävissä vammautuneita ja sairastuneita. Kuntoutusta on haettava vuosittain ja sen määrä perustuu haitta-asteeseen. Myös sotainvalidien puolisot, sotainvalidia hoitaneet lesket ja sotalesket ovat oikeutettuja kuntoutukseen samoin kuin erityisryhmiin kuuluvat.

Hakemuksen täyttämistä varten hakijan tai hakemuksen laatijan tulee tunnistautua Suomi.fi-palvelussa. Suomi.fi-tunnistautuminen on julkishallinnollinen yhteinen tunnistautumispalvelu. Palveluun tunnistaudutaan joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tunnistautuminen lisää sähköisen asioinnin turvallisuutta. Esimerkiksi henkilötietojen ja liitteiden lähettäminen sähköisen asiointipalvelun kautta on tietoturvallista. Sähköisessä asiointipalvelussa voi myös lähettää lisätietoja aiemmin lähetettyihin hakemuksiin. 

Asiointipalvelussa voi hakea korvausta joko itselleen tai asioida korvauksen hakijan puolesta. Hakijan puolesta voi asioida esimerkiksi kuntoutuslaitoksen edustaja, omainen, edunvalvoja tai avustaja. 

Sähköinen asiointi on uusi palvelukanava puhelimitse, sähköpostitse ja paperipostitse tapahtuvan asioinnin rinnalle. Sähköinen asiointipalvelu ohjaa hakemuksen laatijaa ja huolehtii, että kaikki tarvittavat tiedot tulee täytettyä. Omien hakemusten lähetystiedot löytyvät jatkossa sähköisen asiointipalvelun etusivulta palveluun kirjautumisen jälkeen. 

Sota- ja sotilasinvaldien sähköinen asiointipalvelu >
Lisätietoja sota- ja sotilasinvalidien palveluista >

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset