Hyppää sisältöön

Peppol ACL-osoite- ja kyvykkyysrekisterin perustamista varten haetaan tietoa, vastausaikaa 20.2. klo 12 asti

Valtiokonttori on Suomen Peppol-viranomainen ja vastaa Peppol-verkoston käytön edistämisestä ja koordinoinnista Suomessa. Viranomaisen tehtäviin kuuluu muun muassa rekrytoida ja tukea vaikutusalueellaan toimivia palveluntarjoajia sekä valvoa, että Peppol-palveluntarjoajat toimivat OpenPeppol-yhteisön sääntöjen mukaisesti.

Peppol-viranomaistoiminnon tarkoituksena on edistää myös suomalaisten organisaatioiden Peppol-osoitteiden ja kyvykkyyksien rekisteröintiä kansalliseen ACL-rekisteriin, jonka perustamista suunnitellaan. Peppol-viranomaistoiminto edellyttää, että palveluntarjoajat vievät julkishallinnon organisaatioiden Peppol-osoitteet ja kyvykkyydet tähän kansalliseen rekisteriin.

Valtiokonttori selvittää markkinoiden mahdollisuudet tietopyynnöllä. Kyselyyn voi vastata Hanselin Cloudiassa.

Peppol-viranomaisena Valtiokonttori haluaa nyt selvittää markkinoiden mahdollisuuksia ja kyvykkyyksiä osoite- ja kyvykkyysrekisterin (ACL) hankintaa varten.
Tietopyyntö ja kutsu vuoropuheluun on julkaistu Hanselin Cloudiassa, missä kiinnostuneet toimittajat voivat tutustua siihen  Ilmoittautumisaikaa on maanantaihin 20.2.2023 klo 12 asti.
Siirry tietopyyntöön.

Tavoitteena saada toimiva palvelu Peppol-osoitteiden käyttäjille

Valtiokonttorin johtava asiantuntija Hannu Kivinen kertoo, että Valtiokonttorin toiveena on saada markkinoilla olevilta toimijoilta tietoa hankinnan suunnittelun tueksi.
– Olemme koonneet tietopyyntöön muutamia alkuvaiheen kysymyksiä, joihin toimittajat voivat vastata samassa yhteydessä, kun ilmoittautuvat vuoropuheluun. Kyselyn jälkeen on tarkoitus järjestää toimittajien kanssa vuoropuhelut, jotka aloitetaan maaliskuun puolella, Kivinen toteaa.

Mikä on Peppol?

Peppol on verkosto, jonka kautta eri toimijat voivat välittää sähköisiä liiketoiminta-asiakirjoja toisilleen standardisoidulla, toimialariippumattomalla tavalla.​ Valtaosa Suomen merkittävimmistä kauppakumppanimaista edistää Peppol-verkon käyttöä alueellaan. OpenPeppol AISBL on Belgiaan rekisteröity ja Belgian lain mukainen voittoa tavoittelematon kansainvälinen yhdistys, johon kuuluu sekä julkisen että yksityisen sektorin jäseniä.​ OpenPeppol-yhdistys vastaa Peppol-verkoston määrittelyjen, toimintamallin ja palveluiden kehittämisestä, ylläpidosta sekä toteutuksesta.​

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset