Hyppää sisältöön

Liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksut käytetään liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden hyväksi

Pakollisen liikennevakuutuksen tarjoama turva Suomessa on yksi maailman kattavimmista. Se korvaa liikenneonnettomuudessa aiheutuneet henkilövahingot ja lisäksi syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Liikennevakuutuksen puuttuessa syyttömien osapuolten henkilö- ja omaisuusvahingot korvataan vakuuttamattomuusmaksuilla, joita joutuvat maksamaan ne, jotka syystä tai toisesta laiminlyövät liikennevakuutuksen ottamisen.

Vakuuttamattomuusmaksu koostuu vakuutusmaksua vastaavasta maksusta sekä laiminlyöntimaksusta. Vakuutusmaksua vastaava maksu määräytyy Liikennevakuutuskeskuksen maksuperusteen mukaisesti. Valtiokonttori määrää laiminlyöntimaksun Liikennevakuutuskeskuksen esityksestä.

Valtiokonttorin tavoitteena on joutua määräämään mahdollisimman vähän liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksuja. Siksi kannamme vastuuta ja tiedotamme aktiivisesti liikennevakuutuksen ottamisen tärkeydestä.

Tieliikenteessä kuolee vuosittain yli 200 ihmistä ja lisäksi tuhannet vammautuvat. Liikennevakuutus tuo taloudellista turvaa liikenteessä sattuvien vakavien vammautumisten varalle, siksi vakuutuksen laiminlyönnillä on vakavat seuraukset. Onnettomuustilanteessa vakuuttamisvelvollisuutensa laiminlyönyt ajoneuvon omistaja ei saa lainkaan korvausta henkilövahingoistaan. Jos ajoneuvon kuljettajana on joku muu kuin omistaja, voi hänkin jäädä ilman korvauksia.

Lue lisää liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksusta.
Lisää aiheesta löydät myös Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivulta.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset