Hyppää sisältöön

Jo kymmeniä tuhansia ajoneuvoverolippuja lähetetty Suomi.fi-viestien käyttäjille paperilaskujen sijaan – ensimmäiset eräpäivät lähenevät

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom otti marraskuussa käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Ajoneuvoverolippu lähetetään paperipostin sijaan sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille. Tähän mennessä Suomi.fi-viesteihin on lähetetty jo yli 75 000 ajoneuvoverolippua. Nyt näiden ensimmäisten verojen eräpäivä lähenee.

”Jos olet Suomi.fi-viestien käyttäjä ja odottamaasi ajoneuvoverolippua ei ole kolahtanut postilaatikkoon, kannattaa viimeistään tässä vaiheessa käydä tarkastamassa Suomi.fi-viestit”, muistuttaa erityisasiantuntija Antti Mört. ”Voit myös tarkistaa oman auton avoimet ajoneuvoverot Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta. Palvelusta hoituu tarvittaessa myös ajoneuvoveron maksaminen”, jatkaa Mört.

Verojen maksamattomuus johtaa ajoneuvon käyttökieltoon. Auto on käyttökiellossa, jos ajoneuvoveroa ei ole maksettu viimeistään eräpäivänä.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin. ”E-lasku on ehdottomasti mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se”, ohjeistaa Mört.

E-laskun saa käyttöön tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissa. Sitä varten tarvitsee ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja sen voi tarkistaa myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

Ajoneuvoverolipun voi tilata sähköisesti myös OmaPostiin.

— Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit tai OmaPosti-palvelun auttaa paitsi vähentämään valtiolle aiheutuvia kustannuksia, myös säästää ympäristöä. Kunhan muistaa ettei jää odottamaan paperipostia, löytyvät ajoneuvoveroliput näppärästi Suomi.fi-viesteistä tai OmaPostista, vinkkaa maksuliikepäällikkö Tarja Tapio Valtiokonttorista.

Lisätietoja:

Suomi.fi-viestit  (Ulkoinen linkki)

Tilaa e-lasku  (Ulkoinen linkki)

verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset