Hyppää sisältöön

EU:n elpymisrahoitusta Suomessa myönnetty runsaat 1,2 miljardia euroa – tuensaajia reilut 1700

EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä on lokakuun puoleen väliin mennessä myönnetty rahoitusta Suomessa hieman yli 1,2 miljardia euroa. Yksittäisiä tuensaajia on reilut 1700. Suurimmat yksittäisten tuensaajien rahoitusosuudet ovat noin 30 miljoonaa euroa. Luvut selviävät Valtiokonttorin Tutkihallintoa.fi-palvelusta.

Valtiokonttori julkaisee Tutkihallintoa.fi -palvelussa kattavasti tietoa Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman eli RRP:n toteutumisesta. Palvelussa voi tarkastella Suomen elpymissuunnitelman rakennetta, toimenpiteitä, vastuullisia toimijoita ja budjettia. Raportointinäkymässä voi tarkastella myös toimenpiteiden tavoitteita.

Toteutuneet kustannukset vajaat 270 miljoonaa euroa

Toteutuneet kustannukset ovat tällä hetkellä hieman alle 270 miljoonaa euroa. Niistä maksettuja avustuksia on vajaa 130 miljoonaa euroa.

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman (RRP) toteutuneita kustannuksia voi tarkastella palvelussa eri aikajänteillä, toimenpidetasolla tai virastotasolla. Tiedot toteutuneista kustannuksista poimitaan kuukausittain Valtion talous- ja henkilöstöasioiden tietojärjestelmästä (Kieku).

Tuensaajien tiedot haettavissa nimellä ja Y-tunnuksella

Yksittäisiä tuensaajia voi hakea Tutkihallintoa.fi-palvelusta tuensaajan nimellä tai Y-tunnuksella. Tarkastelua voi tehdä myös tukiviranomaisen, vastuuministeriön tai toimenpiteen tasolla. Tiedot poimitaan Valtiokonttorin ylläpitämästä RRP-järjestelmästä, johon suomalaisen tukiviranomaiset raportoivat myönnettyjä tukia. Myönnettyjen tukien tiedot päivittyvät palveluun viikoittain.

Suomen osuus EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä eli RRF:stä on hieman yli 1,8 miljardia euroa. Summa jakautuu valtionhallinnon sisäisiin kehittämistoimiin, joiden osuus on vajaa 410 miljoonaa euroa, sekä myönnettyihin tukiin, joiden osuus on reilu 1,4 miljardia euroa.

Elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) maksuosuudet jäsenvaltioille maksetaan tavoitteiden toteutumisen mukaisesti, kun jäsenvaltio tekee maksupyynnön Euroopan komissiolle.

Tutustu

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman toteumaraportti Tutkihallintoa.fi-palvelussa (www.tutkihallintoa.fi/rrp)

Tutustu myös

Lisätiedot

Vesa Hagström, hankejohtaja, Valtiokonttori
Puhelin: 0295 50 2226
Sähköposti: vesa.hagstrom@valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset