Hyppää sisältöön

Tutkihallintoa.fi -palvelu ja avoimet rajapinnat

Tutkihallintoa.fi on Valtiokonttorin ylläpitämä palvelu, joka kokoaa mm. julkisen hallinnon talous-, henkilöstö- ja hankintatietoja yhteen osoitteeseen. Tutustu tietoihin Tutkihallintoa.fi -palvelussa.

 • Tutkihallintoa.fi kokoaa tietoa valtionhallinnosta, kunnista ja hyvinvointialueista

  Tutkihallintoa.fi on Valtiokonttorin ylläpitämä julkinen palvelu, joka kokoaa kuntakentän ja valtionhallinnon tietoja yhteen osoitteeseen. Tieto on haluttu tuoda helposti saataville visualisoituina näkyminä eikä palvelun käyttöön tarvita erillisiä tunnuksia.

  Palvelussa on tietoa esimerkiksi

  • valtion taloudesta ja henkilöstöstä
  • valtion virastojen tulostavoitteista ja tavoitteiden toteutumisesta
  • kuntien ja kuntayhtymien talousarvioista ja taloussuunnitelmista
  • tietoa kuntien taloudesta, toiminnasta ja toimintaympäristöstä (kuntien tilanneseuranta -palvelu)
  • kuntien ja kuntayhtymien talouden toteumatiedoista.

  Lisäksi kokoamme sivustolle sanastoja, tietoa julkishallinnon rakenteista sekä tietoihin pohjautuvia analyysejä. Palvelu avattiin tammikuussa 2020. Sivuston sisältöä ja käytettävyyttä kehitetään jatkuvasti.

  Tiedustelut ja kehitysehdotukset voit lähettää osoitteeseen: raportointipalvelut@valtiokonttori.fi.

  Tutustu Tutkihallintoa.fi-palveluun

 • Valtion tiedot julkaistiin aiemmin Netra-palvelussa

  Aiemmin valtion talous-, henkilöstö- ja tuloksellisuustiedot julkaistiin 2000-luvun alussa avatussa Netra-palvelussa. Netran tiedot on siirretty Tutkihallintoa.fi-palveluun. Netra suljettiin 23.3.2020.

  Netran käyttäjille ja johdon raportointipalvelun raportteja sähköpostiinsa tilanneille henkilöille toiminnan muutos on merkittävä. Valtiokonttorin sivuilla 3.12.2019 julkaistussa uutisessa on tarkemmin eritelty mikä kaikki muuttuu ja mikä ei.

 • Toiminta- ja taloussuunnittelussa, tulosohjauksessa, budjetoinnissa ja raportoinnissa olennaisimmista asioista laaditaan asiakirjat valtioneuvoston, valtiovarainministeriön ja Valtiokonttorin määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Virasto- ja laitoskohtaiset asiakirjat julkaistaan kunkin organisaation omilla verkkosivuilla omana suunnittelun ja seurannan asiakirjat -sivuna, johon on suora linkki Tutkihallintoa.fi -palvelussa.

  Tarkemmat ohjeet saat alla olevasta määräyksestä:

  Määräys: Suunnittelun ja seurannan asiakirjojen julkaiseminen Tutkihallintoa.fi-palvelussa