Hyppää sisältöön

Tutkihallintoa.fi-palvelu ja avoimet rajapinnat

Tutkihallintoa.fi on Valtiokonttorin ylläpitämä palvelu, joka kokoaa muun muassa julkisen hallinnon talous-, henkilöstö- ja hankintatietoja yhteen osoitteeseen.

 • Tutkihallintoa.fi kokoaa tietoa valtionhallinnosta, kunnista ja hyvinvointialueista

  Tutkihallintoa.fi on Valtiokonttorin ylläpitämä julkinen palvelu, joka kokoaa kuntien, hyvinvointialueiden ja valtionhallinnon tietoja yhteen osoitteeseen. Tieto on haluttu tuoda helposti saataville visualisoituina näkyminä eikä palvelun käyttöön tarvita erillisiä tunnuksia.

  Palvelussa on tietoa esimerkiksi

  • valtion taloudesta ja henkilöstöstä
  • valtion virastojen tulostavoitteista ja tavoitteiden toteutumisesta
  • kuntien ja hyvinvointialueiden talousarvioista ja taloussuunnitelmista
  • kuntien taloudesta, toiminnasta ja toimintaympäristöstä (kuntien tilanneseuranta -palvelu)
  • kuntien ja hyvinvointialueiden talouden toteumatiedoista.

  Lisäksi kokoamme sivustolle sanastoja ja tietoa julkishallinnon rakenteista sekä tietoihin pohjautuvia analyysejä. Palvelu avattiin tammikuussa 2020. Sivuston sisältöä ja käytettävyyttä kehitetään jatkuvasti.

  Tiedustelut ja kehitysehdotukset voit lähettää osoitteeseen: raportointipalvelut@valtiokonttori.fi.

  Tutustu Tutkihallintoa.fi-palveluun

 • Valtion tiedot julkaistiin aiemmin Netra-palvelussa

  Aiemmin valtion talous-, henkilöstö- ja tuloksellisuustiedot julkaistiin 2000-luvun alussa avatussa Netra-palvelussa. Netran tiedot on siirretty Tutkihallintoa.fi-palveluun. Netra suljettiin 23.3.2020.

  Netran käyttäjille ja johdon raportointipalvelun raportteja sähköpostiinsa tilanneille henkilöille toiminnan muutos on merkittävä. Valtiokonttorin sivuilla 3.12.2019 julkaistussa uutisessa on tarkemmin eritelty mikä kaikki on muuttunut ja mikä on pysynyt ennallaan.

 • Toiminta- ja taloussuunnittelussa, tulosohjauksessa, budjetoinnissa ja raportoinnissa olennaisimmista asioista laaditaan asiakirjat valtioneuvoston, valtiovarainministeriön ja Valtiokonttorin määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Virasto- ja laitoskohtaiset asiakirjat julkaistaan kunkin organisaation omilla verkkosivuilla omana suunnittelun ja seurannan asiakirjat -sivuna, johon on suora linkki Tutkihallintoa.fi -palvelussa.

  Tarkemmat ohjeet löytyvät alla olevasta määräyksestä:

  Määräys: Suunnittelun ja seurannan asiakirjojen julkaiseminen Tutkihallintoa.fi-palvelussa