Hyppää sisältöön

Valtiokonttorin vastuulla olevat tehtävät ja aikataulut EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen kansallisen suunnitelman (RRP) toimeenpanoon liittyen

Laki Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineen hallinnoinnista, valvonnasta ja tarkastuksesta 537/2022 on astunut voimaan 4.7.2022. Lain 7 pykälässä säädetään Valtiokonttorin tehtävistä. 7 pykälän 1 momentin 1 kohdan mukainen keskitettyjen kansallisten tietojärjestelmien käyttöönotto käynnistyy elokuussa 2022 seuraavin aikatauluin:

  • RRP-tietojärjestelmän ja valtion yhteisen hankesalkkujärjestelmän RRP-osioiden toiminnallinen käyttöönotto käynnistyy 1.8.2022 alkaen.
  • RRP-tietojärjestelmän käyttäjäkoulutus järjestetään 8.8.2022.
  • Valtion yhteisen hankesalkkujärjestelmän käyttäjäkoulutus järjestetään 10.8.2022.
  • Valtiokonttori on antanut erillisen määräyksen 14.7.2022 liittyen tiettyjen jo syntyneiden tietojen toimittamiseen keskitettyyn seurantaan. Määräaika näiden tietojen toimittamiselle on 26.8.2022 mennessä.
  • Yhteisten indikaattoreiden raportointi tapahtuu elokuussa 2022. Määräaika yhteisten indikaattoritietojen raportoinnille tukiviranomaisten osalta on 23.8.2022 mennessä.

Valtiokonttorin palvelusivustolta ”Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman toimeenpano ja seuranta” löytyy tietoa ja ilmoittautumisohjeet käyttäjäkoulutuksiin. Samalta sivustolta löytyy tukiviranomaisille suunnattua ohjemateriaalia.

Valtiokonttori on julkaissut erityisesti tukiviranomaisille tarkoitetun eOppiva -koulutuksen ”Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelma – Miten uudistuksia ja investointeja seurataan?”. Valtiokonttori suosittelee koulutusta kaikille toimeenpanoon osallistuville henkilöille.

Lisätiedot:

Lisätietoja tiedotteeseen liittyvistä asioista saa Valtiokonttorista sähköpostitse osoitteesta rrp@valtiokonttori.fi.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset