Hyppää sisältöön

Valtiokonttorille kunniamaininta Laatukeskuksen innovaatiokilpailussa

Valtiokonttori on saanut merkittävän tunnustuksen Suomen Laatukeskuksen Quality Innovation Award -kilpailussa. Vuodesta 2007 alkaen järjestetyssä kilpailussa nostetaan esiin laadukkaita uusia innovaatioita.

Palkinnot julkistettiin Maailman laatupäivänä 12.11.2020.

Osallistujat arvioitiin uutuusarvon, hyödynnettävyyden, oppimisen, asiakaslähtöisyyden ja tuloksellisuuden perusteella.

Osallistaminen keskiössä

Valtiokonttorin palkitussa innovaatiossa ”Julkishallinnon myytinmurtajat – case kustannustuki” oli kyse uudesta tavasta käynnistää palvelutoimintaa julkishallinnossa. Palvelussa yhdistettiin liiketoiminta, tietohallinto ja lainsäädäntö ketterän kehittämisen menetelmin.

”Osallistamalla henkilöstöä ja jakamalla vastuuta mahdollistettiin uuden toimintatavan käyttöönotto, jolla voitiin nopeasti ja oikea-aikaisesti vastata yhteiskunnalliseen, ajankohtaiseen tarpeeseen kriisitilanteessa. Asiakaslähtöisyys toteutui osallistamalla asiakkaita ja sidosryhmiä laajasti palvelun kehittämiseen”, tuomaristo perusteli ratkaisuaan.

Tuomaristo kiinnitti huomiota siihen, että Valtiokonttorin kehittämä malli mahdollistaa lakisääteisen palvelun tuottamisen nopeasti ja tehokkaasti erityisesti kriisitilanteissa.

Ketterät ja ajanmukaiset toimintatavat

Valtiokonttori iloitsee kunniamaininnasta, joka on merkittävä tunnustus koko Valtiokonttorin toimintakulttuurille.

”Asiakaslähtöisyys, digitaalisuus, etätyö ja ketterä tekeminen ovat olleet Valtiokonttorissa keskeisiä nimittäjiä jo useamman vuoden ajan”, kertoo toimialajohtaja Jyri Tapper.

Nämä toimintatavat ovat muodostaneet kulttuurisen ja toiminnallisen kehyksen, jonka ansiosta pystyimme toimimaan toisin sekä käynnistämään palvelun julkishallinnossa uudella tavalla.

Julkisella sektorilla syntyy innovaatioita

Suuri kiitos kuuluu myös Valtiokonttorin yhteistyökumppaneille. Ilman joustavaa ja kehittävää yhteistyötä emme olisi onnistuneet tässä.

”Kiitämme suuresti tästä tunnustuksesta. Tämä osoittaa, että julkisen sektorin johtamis- ja toimintakulttuurin kehittäminen on paitsi äärimmäisen ajankohtaista, myös mitä hedelmällisintä maaperää innovaatioille”, hankejohtaja Laura Sorva sanoo.

Omistamme tämän tunnustuksen kaikille kollegoillemme julkishallinnossa, jotka joka päivä ponnistelevat yhteisen hyvän puolesta.

Yhteinen kehittämisen matka jatkuu.

Lisätietoja

Toimialajohtaja Jyri Tapper, puh. +358 29 550 2950
Hankejohtaja Laura Sorva, puh. +358 295 502 033

Laatukeskuksen tiedote aiheesta> 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset