Hyppää sisältöön

Uusi työyhteisön resilienssin kehittämisen työkalu käytettävissänne

Resilienssi on kestävän ja vastuullisen työelämän ytimessä. ”Resilienssi on hyvinvoinnin lähde ja elinvoiman säie. Koska maailma tarjoaa aina vaikeuksia, resilienssi on niiden rakentavaa kohtaamista. Kaiken onnellisuuden ja hyvän elämän ytimessä meillä pitää olla kykyä kohdata hankaluuksia ja selvitä niistä, mutta ei yksin”, kuvailee Krisse Lipponen, resilienssin tuntija ja kehittäjä.

Resilienssi on kykyä selvitä paineisista tilanteista ja säilyttää toimintakyky muuttuvissa oloissa. Se on muuntojoustavuutta, tokenemiskykyä, avun pyytämistä ja yhdessä tekemistä. Resilienssi yhdistetään usein yksilöihin, mutta se liittyy oleellisesti myös työyhteisöihin, yhteiskuntaan ja kansainvälisiin kytköksiin.

Resilienssi, kyky luovia epävarmassa, heikosti ennustettavassa ja kytkeytyneessä toimintaympäristössä on noussut ennennäkemättömän tärkeäksi niin yksilöille, tiimeille kuin organisaatioillekin – yhteiskuntia unohtamatta. Se on vaikeuksista selviämistä, mutta ennen kaikkea toimintaympäristön lukemista ja tilanteista oppimista ja jatkuvaa uudistumista. Se ei ole myötäsyntyistä, vaan nimenomaan kykyä, jota voi kehittää.

Olemme kehittäneet yhdessä tutkijoiden ja resilienssin asiantuntijoiden kanssa työkalupaketin resilienssin kehittämiseen kaikkien käyttöön. Se löytyy Valtiolla.fi-sivustolta: valtiolla.fi/resilienssi

Tavoitteenamme on ollut luoda hallinnon aakkosia hallitsemattomaan: tarjota välineitä kehittää valtiohallinnon kykyä elää hauraassa, epävarmassa, ennakoimattomassa, kytkeytyneessä ja hallitsemattomassa maailmassa – ennakoiden ja oppien. Materiaalipaketti avaa organisaatiotason resilienssiä eri näkökulmista ja tarjoaa työkaluja, joita virastot – etunenässä niiden johto ja kehittäjät – voivat ottaa suoraan arkipäivän työnsä käyttöön.

Valtion Työelämäpalveluista kerromme mielellämme lisää työkalusta ja voimme myös olla avuksi sen käyttöönotossa!

Tutustu resilienssin kehittämisen työkaluihin Valtiolla.fi-sivustolla >

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset