Hyppää sisältöön

Uusi podcast syksyllä: Tiedon luo – keskustelua tulevaisuuden työelämästä ja johtamisesta

Valtiokonttorin Tiedon luo -podcastissa Henni Purtonen johdattaa kuuntelijat tulevaisuuden työelämän, vuorovaikutuksen ja johtamisen ajankohtaisten kysymysten äärelle. Jokaisessa jaksossa vieraiden kokemukset ja havainnot maailmasta kehystävät jotakin ajankohtaista yhteiskuntaan tai työelämään liittyvää aihetta. Henni juttelee vieraiden kanssa myös elämästä, unelmista ja menestyksestä.

Kaikissa jaksoissa on mukana myös valtionhallinnon asiantuntijoita eri hallinnonaloilta. He tuovat mukanaan oman asiantuntijanäkökulmansa käsiteltävään aiheeseen. Valtionhallinnon asiantuntijat kertovat myös mielenkiintoisia tarinoita ja esittävät oivaltavia kysymyksiä vieraille.

Aikamme ilmiöt ovat globaaleja ja vaativat yhä ennakkoluulottomampia ratkaisuja, poikkitieteellistä lähestymistapaa ja asiakasnäkökulman kääntämistä keskiöön.

– Haluan muuttaa maailmaa kertomalla ihmisten tarinoita. Uskon, että niiden kautta voidaan oppia ymmärtämään paremmin globaalin maailman moninaisuutta. Jaksoja yhdistävä kysymys on se, mitä asioita meidän pitää ylläpitää, jotta voisimme päästä lähemmäs tavoitetta maailman parhaasta julkisesta hallinnosta, podcastin juontaja Henni sanoo.

Matka ideasta kohti muutosta

Tiedon luo -podcast ottaa kantaa, yllättää ja kannustaa miettimään yhteistyön mahdollisuuksia entistä rohkeammin. Luovuus ja uudet ideat löytyvät rajapinnoilta. Valtionhallinnossa on paljon hierarkioita, jotka hidastavat eri hallinnonalojen välistä yhteistyötä sekä luovaa kehittämistä julkishallinnon ulkopuolisten toimialojen kanssa.

Hallinnonalarajat ylittävien yhteistyörakenteiden vahvistamisen lisäksi tehtävää riittää esimerkiksi kielivähemmistöjen palveluiden parantamisessa.

– Ruotsinkielisessä jaksossa aiheena on kieli, kulttuuri ja identiteetti. Jakson vieraan Janne Grönroosin kanssa pohdimme muun muassa sitä, miltä tuntuu, kun suomenruotsalaisena joudut yhä useammin toteamaan, ettet pysty asioimaan äidinkielellä kotimaasi viranomaisen kanssa, Henni kertoo.

Podcast-sarjan ensimmäiset jaksot julkaistaan syyskuussa valtiolla.fi-sivustolla. Tiedon luo -podcast löytyy myös Spotifystä ja pian myös valtion digitaalisesta oppimisympäristöstä, eOppivasta. Uudet jaksot tulevat kuunneltaviksi aina tiistaisin.

Tiedon luo -podcast valtiolla.fi-sivustolla

Podcastin jaksojen aiheet ja vieraat

  • Keneen tai mihin luotamme tulevaisuuden muuttuvassa maailmassa? Aalto-yliopiston työelämäprofessori Jarno Limnéll
  • ”Vi älskar alla som bara ens försöker”: programledaren, journalisten och komikern Janne Grönroos
  • ”Huipputiimissä jokainen oppii toisilta”: arvostettu valmentaja ja urheiluvaikuttaja Erkka Westerlund
  • Jos historia on hukassa, katoaa myös tulevaisuus: filosofian tohtori ja Helsingin yliopiston historian professori Henrik Meinander sekä keksijä, futuristi ja yrittäjä Perttu Pölönen
  • Kun näyttämötaide ja organisaatioiden ongelmat kohtaavat: näyttelijä, valmentaja, yrittäjä Niina Nurminen

 

 

Henni Purtonen työskentelee viestintäasiantuntijana Valtiokonttorin Talous, tieto ja työelämä -toimialalla. Ajankohtaiset ilmiöt, työelämän inhimillisemmäksi tekeminen, tiedolla johtaminen ja muutokseen liittyvän epävarmuuden hallinta ovat hänelle mieluisia aihealueita. Vaikuttamisessa ja viestinnässä häntä kiehtoo projektit, joissa olemassa olevia käytäntöjä haastetaan. Henni uskoo, että yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kysyntä kasvaa tulevina vuosina ja muuttaa organisaatioiden, sijoittajien ja kansalaisten tapoja suunnitella, kehittää, hankkia ja toimia.

◄ Kaikki uutiset