Hyppää sisältöön

Tiedon luo -podcastissa keskustellaan työelämästä, ilmiöistä ja tulevaisuudesta

Tiedon luo on podcast, joka käsittelee johtamista ja työelämän tulevaisuutta. Luvassa on inspiroivia tarinoita ja analyyttistä pohdintaa muun muassa Elisabeth Rehniltä, Erkka Westerlundilta, Jarno Limnélliltä, Michaela Moualta ja monelta muulta! Ajankohtaisten yhteiskunnallisten aiheiden lisäksi kuulet heidän ajatuksiaan rohkeudesta, menestymisestä ja opeista elämän varrelta.

Työelämän tehokkuus vaatii vastapainoksi lisää inhimillisyyttä

Tiedon luo -podcastissa työelämää, muutosta ja johtamista lähestytään niin ihmisen kuin yhteiskunnan, talouden ja kulttuurin näkökulmasta. Vieraiden kanssa podcastin juontaja Henni Purtonen pohtii kysymyksiä monikielisyydestä, hybridi- ja informaatiovaikuttamisesta, rakenteellisesta rasismista, tekoälyn etiikasta sekä valmentavasta johtamisesta ja luovuudesta.

– Podcastin vieraina on ihmisiä, joilla on näkemystä työn murroksesta ja johtamisesta sekä siitä, mitä viranomaisen palveluilta kaivataan tai miten työelämää valtiolla ja yrityksissä pitäisi kehittää. Uskon, että ihmisten kokemusten ja tarinoiden kautta voidaan myös oppia ymmärtämään paremmin globaalin maailman moninaisuutta, Henni sanoo.

Kun maailma muuttuu, mitä pitää säilyttää?

Jaksoja yhdistävä kysymys on se, mitä meidän pitäisi kansakuntana ylläpitää, jotta voisimme päästä lähemmäs tavoitetta kansalaisia kuuntelevasta, ymmärtävästä ja hyvin toimivasta julkishallinnosta. Miten kehittää lainsäädäntöä, jotta kansalainen saisi sujuvasti hänelle kuuluvat lakisääteiset palvelut eri viranomaisilta? Onko tekoälyllä paikkansa ilmastonmuutoksen tai köyhyyden torjunnassa? Miten huippu-urheilun ja jääkiekkovalmentamisen oppeja voi soveltaa työelämään laajemmin?

Mitä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen ja Puolustusvoimissa tutkijana työskentelevä Saara Jantunen ajattelevat yksilöiden arjessa näkyvästä hybridivaikuttamisesta? Miksi filosofi ja tietokirjailija Maija-Riitta Ollilan mielestä tekoälyn etiikkakeskustelun lisäksi on tärkeää kysyä, kuinka paljon algoritmien suunnittelijat pystyvät vaikuttamaan tekoälytuotteiden päämääriin, eli siihen millaista ajattelua tekoäly edistää? Euroopan komission rasismintorjunnan koordinaattori Michaela Moua puolestaan vierailee jaksossa, jossa pohditaan, miten yhteiskunnan rakenteissa olevia syrjiviä käytäntöjä voi tunnistaa ja purkaa.

Tiedon luo -podcastia voi kuunnella Spotifyssa ja Apple Podcasts -palvelussa. Jaksot löytyvät kootusti myös Valtiokonttorin verkkosivuilta ja osoitteesta valtiolla.fi. Suurin osa jaksoista on suomenkielisiä, mutta mukana on myös kaksi ruotsinkielistä jaksoa.

Tervetuloa keskustelemaan jaksojen aiheista myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella: #tiedonluo

Tiedustelut tai lisätiedot:
viestintäasiantuntija Henni Purtonen, puh. 0295 502 017, henni.purtonen(at)valtiokonttori.fi

Tiedon luo -podcast

 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset