Hyppää sisältöön

Tiedon luo -podcast: Keskustelua datasta, vallasta ja vastuusta

Miksi tekoälyn ja teknologisen kehityksen yhteydessä pitää puhua etiikasta? Miten lainsäädäntöä tulisi kehittää, jotta kansalainen saisi sujuvasti hänelle kuuluvat lakisääteiset palvelut? Millaista tietoa tarvitaan rasismisvastaisessa työssä juuri nyt? Entä mitä voi tapahtua, kun sananvapaudesta tehdään ulkopolitiikkaa?

Valtiokonttorin Tiedon luo -podcastin toisella tuotantokaudella Henni johdattaa kuuntelijat pohtimaan luovuuteen, dataan ja algoritmeihin liittyviä ajattelun vinoumia, hallinnonalojen välistä yhteistyötä ja erilaisia vastuukysymyksiä. Jokaisessa jaksossa vieraiden kokemukset ja havainnot maailmasta kehystävät jotakin ajankohtaista yhteiskuntaan tai työelämään liittyvää aihetta. Henni juttelee vieraiden kanssa myös rohkeudesta, tulevaisuudesta ja johtamisesta.

Kaikissa jaksoissa on mukana myös valtionhallinnon asiantuntijoita eri hallinnonaloilta. He tuovat mukanaan oman asiantuntijanäkökulmansa käsiteltävään aiheeseen. Valtionhallinnon asiantuntijat kertovat keskustelun lomassa myös mielenkiintoisia tarinoita ja esittävät oivaltavia kysymyksiä valtionhallinnon ulkopuolella työskenteleville vieraille.

Uudet jaksot julkaistaan Spotifyssa ja valtiolla.fi-sivustolla keskiviikkoisin 20.4.2022 alkaen!

TIEDON LUO -PODCAST VALTIOLLA.FI-SIVUSTOLLA

Podcastin jaksojen aiheet ja vieraat

  • Hybridivaikuttaminen ja informaatiosota / Teija Tiilikainen (Hybrid CoE) ja Saara Jantunen (Puolustusvoimat)
  • Hotar ett nytt krig i Bosnien i skuggan av Ukrainakrisen? / Elisabeth Rehn (minister)
  • Rakenteellinen rasismi Suomessa ja Euroopassa / Michaela Moua (Euroopan komissio), Katriina Nousiainen (oikeusministeriö), Panu Artemjeff (tutkija)
  • Palveluiden ja säädösvalmistelun kehittäminen sekä GDPR / Jukka Lång (Dittmar&Indrenius) ja Susanna Siitonen (oikeusministeriö)
  • Tekoälyn etiikka / Maija-Riitta Ollila (filosofi, tietokirjailija) ja Wolf Wikgren (Valtiokonttori)
  • Luovuus ja ilmiölähtöinen kehittäminen / Petri Rajaniemi (nykyisyysselittäjä) ja Saara Saarinen (Sitra)

 

Henni Purtonen työskentelee viestintäasiantuntijana Valtiokonttorin Talous, tieto ja työelämä -toimialalla. Ajankohtaiset ilmiöt, työelämän inhimillisemmäksi tekeminen, tiedolla johtaminen ja muutokseen liittyvän epävarmuuden hallinta ovat hänelle mieluisia aihealueita. Vaikuttamisessa ja viestinnässä häntä kiehtoo projektit, joissa olemassa olevia käytäntöjä haastetaan. Henni uskoo, että yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kysyntä kasvaa tulevina vuosina ja muuttaa organisaatioiden, sijoittajien ja kansalaisten tapoja suunnitella, kehittää, hankkia ja toimia.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset