Hyppää sisältöön

Mikä kestää? Tulevaisuus tehdään nyt! Sidosryhmätilaisuudessa heräteltiin ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Valtiokonttori järjesti yhteistyökumppaneilleen 2.11.2023 sidosryhmätilaisuuden, jonka teemana oli kestävä tulevaisuus. Tilaisuudessa nostettiin esiin näkökulmia kestävyydestä ja vastuullisuudesta Valtiokonttorin eri tehtävissä. Tilaisuuteen osallistui yli 200 vierasta, jotka edustivat laajasti Valtiokonttorin keskeisiä sidosryhmiä.

Marja Nykänen ja Timo Laitinen

Valtiokonttorin neuvottelukunnan puheenjohtaja Marja Nykänen ja pääjohtaja Timo Laitinen Pikku-Finlandiassa 2.11.2023

Tulevaisuuteen katsovan, inspiroivalle ja innovatiiviselle ajattelulle omistetun iltapäivän avasi Valtiokonttorin neuvottelukunnan puheenjohtaja, Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen. Nykänen nosti puheenvuorossaan esiin kestävyyden erityisesti erilaisiin kriiseihin varautumisen näkökulmasta, ja korosti Valtiokonttorin tärkeää roolia Suomen kriisinkestävyyden varmistamisessa.

”Pyrkimys kestävyyteen ja kriisinkestävyyteen näkyy vahvasti myös Valtiokonttorin päivitettävänä olevassa strategiassa. Valtiokonttorin palvelulupauksen mukaan sen toiminta on kestävää, tehokasta ja asiakkaalle sujuvaa. Toiminnan strategisia tavoitteita ovat muun muassa valtion rahoituspalveluiden toimiminen laadukkaasti kaikissa olosuhteissa ja kriisinkestävien korvauspalvelujen tarjoaminen. Siitä, kuinka nämä tavoitteet näkyvät nyt ja tulevaisuudessa Valtiokonttorin toiminnassa – ja monista muista tärkeistä ja mielenkiintoisista kysymyksistä – kuulemme lisää tämän iltapäivän esityksissä”, Marja Nykänen avasi tilaisuuden.

Vastuullista velanhallintaa, kriisinkestäviä korvauspalveluita, vastuullisuusraportointia, vihreän siirtymän ja -ICT:n edistämistä

Avauspuheen lupauksen mukaisesti iltapäivä jatkui Valtiokonttorin toimialojen johtajien esityksillä, joissa nostettiin esiin erilaisia näkökulmia ja näkymiä kestävään ja vastuulliseen tulevaisuuteen. Puheenvuoroissa pohdittiin mm. näitä kysymyksiä:

  • Miten kestävä kehitys ja vastuullisuus näkyvät valtion velanhallinnassa?
  • Ovatko kriisikorvaukset tulevaisuudessa osa yhteiskunnan resilienssiä?
  • Onko valtion vastuullisuusraportointi myös raportointia tulevaisuudesta?
  • Miten Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelma (RRP) mahdollistaa vihreän siirtymän?
  • Onko Green IT tarua vai totta?

Merkityksellistä työtä kestävän ja vastuullisen Suomen eteen

Iltapäivän päätteeksi Valtiokonttorin pääjohtaja, marraskuun lopuksi tehtävästä eläkkeelle jäävä Timo Laitinen summasi kokemuksiaan asiantuntijaorganisaation johtamisesta viidellä vuosikymmenellä. Oman uratarinansa kautta Laitinen nosti esiin esimiestyön ja johtamisen avaintekijöitä, ja yhdessä kumppaneidemme kanssa tekemämme työn merkityksellisyyttä.

”Me – Valtiokonttori, julkishallinnon organisaatiot, kumppanimme – teemme yhdessä työtä, jolla on merkitystä. Me rakennamme kestävää ja vastuullista Suomea”, pääjohtaja Timo Laitinen kiteytti päivän sanoman.

Tilaisuus huipentui kenraalimajuri Rami Saaren tuomaan Puolustusvoimien tervehdykseen. Tunnustuksena Puolustusvoimien sekä maanpuolustuksen hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä Saari luovutti Laitiselle Puolustusvoimien kultaisen ansiomitalin.

Tilaisuuden puheenvuorojen inspiroivat ajatukset ovat katsottavissa tallenteina Valtiokonttorin YouTube-tilillä.

Katso tallenteet tilaisuuden puheenvuoroista >

◄ Kaikki uutiset