Hyppää sisältöön

Maanmittauslaitoksen laskuja voi maksaa myös MobilePaylla

Suomi on digitalisaation edelläkävijä myös valtion palveluissa.
Nyt voit maksaa Maanmittauslaitoksen lähettämät laskut MobilePaylla. Uudistuksen tavoitteena on edistää sähköisen laskutuksen lisäämistä ja helpottaa valtion virastojen kanssa asioimista.

Maanmittauslaitos tekee erilaisia maanmittaustoimituksia, kuten lohkomisia ja tilusjärjestelyjä sekä tuottaa kartta-aineistoja ja edistää niiden käyttöä. Maanmittauslaitos turvaa maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja rekistereissään sekä huolehtimalla omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä. Laitoksen tehtäviin kuuluu myös paikkatiedon tutkimus ja soveltaminen.

MobilePay-sovellusta voi käyttää sekä paperilaskujen että Suomi.fi-viesteihin ja OmaPostiin saapuvien laskujen maksamiseen

Paperilaskut voi maksaa skannaamalla laskulla olevan QR-koodin MobilePay-sovelluksella. Suomi.fi-viesteihin ja Omapostiin saapuneet laskut, joissa on painike ”Maksa MobilePaylla” voit maksaa kätevästi klikkaamalla painiketta, jonka jälkeen maksun hyväksyminen onnistuu MobilePay -sovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä. Maksamisen yhteydessä voi nyt tehdä MobilePay -sovelluksessa valinnan, jolla aktivoidaan seuraavien Maanmittauslaitoksen lähettämien laskujen vastaanottotavaksi MobilePay. Jatkossa saat laskut suoraan MobilePay:n ja laskujen maksaminen käy helposti MobilePay-sovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä. Maksutapauudistuksen piiriin kuuluvat kaikki henkilöasiakkaille lähetettävät paperilaskut sekä Suomi.fi-viesteihin ja OmaPostiin henkilöasiakkaille lähetettävät laskut.

”Maanmittauslaitos on ollut pitkään aktiivisesti mukana monissa valtion kehittämishankkeissa. Tämän uudistuksen taustalla on pilotointi, jossa otettiin käyttöön MobilePayn laskun vastaanottoaktivointi”, toteaa projektipäällikkö Kirsi Launomaa Valtiokonttorista.

”Asiakaslähtöisyys ohjaa tekemistämme, kun kehitämme uusia palveluita. Tavoitteemme on edistää taloushallinnon sähköistymistä ja toimia suunnannäyttäjänä. Haluamme tarjota asiakkaille maksamiseen useita sähköisiä kanavia, joista hän voi valita itselleen sopivimman”, johtava asiantuntija Ville Saari Maanmittauslaitokselta kertoo.

Lisätietoja:

Ville Saari
johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos
ville.saari@maanmittauslaitos.fi

Kirsi Launomaa
projektipäällikkö, Valtiokonttori
verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Valtiokonttori

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön (VM) hallinnon alainen virasto, joka palvelee valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä. Valtiokonttorin tehtävänä on muun muassa valtion taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Valtiokonttori on perustettu vuonna 1876. Palveluksessamme on noin 300 henkilöä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin Hakaniemessä osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo lähes 2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuonna 2021 sovelluksella on suoritettu maksuja jo yli 2,4 miljardilla eurolla. Maksuja tehtiin 80 % enemmän kuin vuonna 2020. MobilePay A/S, Suomen sivuliike on osa MobilePay-konsernia.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset