Hyppää sisältöön

Kunta- ja maakuntatalouden tietopalveluprojekti etenee

Tietopalveluprojekti etenee edelleen suunnitellusti aikataulussa. Eri palvelukokonaisuudet valmistuvat pala palalta.

Valmiina on XBRL-muotoisen datan vastaanottoon Taloustietojen siirtopalvelu. Siirtopalvelun kylkeen on rakennettu CSV-muunnin, joka mahdollistaa myös CSV-muotoisen datan lähettämisen palveluun. Muunnin muuntaa CSV-tiedoston XBRL-muotoon.

Siirtopalvelusta talousaineisto siirtyy Hyväksyntäpalveluun. Hyväksyntäpalvelun perimmäinen tarkoitus on olla paikkana, jossa kunnan/maakunnan edustaja käy toteamassa ja hyväksymässä toimittamansa talousaineiston oikeellisuuden.

Hyväksyntäpalvelusta avataan testikäyttäjille ensimmäinen versio maaliskuussa. Tällöin testiaineistoa lähettäneet pääsevät tarkastelemaan lähettämänsä aineiston sisältöä mm. raporttimuodossa. Kun projekti etenee, Hyväksyntäpalveluun tuodaan lisää toiminnallisuuksia, mm. tiedoille tehtävät tarkastukset virheilmoituksineen täsmentyvät ja em. tarkastusten tuloksia on mahdollisuus läpikäymisen lisäksi myös kommentoida.

Hyväksyntäpalvelusta tiedot siirtyvät tietovarastoon (Rekisteripalveluun), jonka pystyttämistä aloitellaan myös maaliskuussa. Rekisteripalveluun avataan avoin rajapinta. Tätä kautta kuka tahansa pääsee hakemaan kuntien ja maakuntien taloustietoja omiin tarpeisiinsa.

Varsinaisen kuntien ja maakuntien taloustietojen raportointi hoidetaan Raportointipalvelun kautta. Tämän suunnittelu on myös alkamassa yhteistyössä Julkishallinnon analysointi- ja raportointipalveluhankkeen kanssa.

Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelusta löytää lisätietoa Valtiokonttorin kotisivuilta, nyt myös ruotsiksi ja englanniksi.

Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma kunnille ja maakunnille

Kevään koulutukset järjestetään kaksipäiväisinä. Ensimmäinen päivä on suunnattu päätöksentekijöille. Päivä antaa kokonaiskuvan kunta- ja maakuntauudistuksen tilanteesta, julkisen hallinnon talousraportoinnin ja seurannan yleisistä tavoitteista sekä niihin tulevista muutoksista.

Toinen päivä on suunnattu kuntien ja maakuntien asiantuntijoille. Tavoitteena on antaa valmiudet raportoida taloustietoja Valtiokonttorin kunta- ja maakuntatalouden tietopalveluun XBRL-muodossa sekä tuottaa raportoitava tietoaineisto niin, että tiedot ovat JHS-suositusten ja muiden ohjeistusten mukaisia.

Kevään koulutusten ilmoittautuminen ja tarkempi ohjelma >

◄ Kaikki uutiset