Hyppää sisältöön

Digitaalinen eKuitti helpottaa yrittäjän työtä

Digitaalinen eKuitti pitää kuitit tallessa ja helposti hallittavissa, sanoo Suomen Hiusyrittäjien puheenjohtaja Sini Silfvenius-Bart. Hän uskoo, että sen käyttö lisääntyy hiusalalla nopeasti lähitulevaisuudessa.

 

 

Digitaalinen eKuitti helpottaa yritysten taloushallintoa. eKuittien käsittely sujuu ripeämmin kuin paperisten, ja kuitit myös pysyvät tallessa sähköisessä säilössä. Kun koko kirjanpito on sähköisessä muodossa, tilintarkastus helpottuu.

Suomen Hiusyrittäjien puheenjohtaja Sini Silfvenius-Bart näkee eKuitin hyödyt kirkkaasti. Hänen mukaansa eKuitti on täynnä mahdollisuuksia.

− Kuitteja on helppo hallita, kun ne ovat sähköisessä muodossa. eKuitti pysyy tallessa niin kauan kuin kirjanpitovelvollisuus sitä edellyttää, kun taas paperikuitti tuhoutuu ja katoaa helposti. Näen eKuitissa potentiaalia myös esimerkiksi harmaan talouden hillitsemisessä.

eKuitti on ekologinen valinta

eKuitin vahvuus on myös sen ekologisuus. Suomessa liikkuu vuosittain yli kaksi miljardia kuittia. Määrä vastaa noin 45 hehtaaria kaadettua metsää. eKuitti vähentää merkittävästi paperin, kuittitulostimien ja niistä syntyvän roskan määrää.

Silfenius-Bartille kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja.

−Mielestäni jokaisen yrityksen pitäisi nykyteknologialla kantaa kortensa kekoon vastuullisuuden puolesta. Hiusalalla haluamme huomioida nämä teemat mahdollisimman hyvin.

Hyvistä puolistaan huolimatta eKuitin käyttö on hiusalalla vielä verrattain vähäistä. Silfvenius-Bart uskoo, että asiaan vaikuttavat pelko käyttöönoton kustannuksista sekä tiedonpuute.

−Yrittäjät eivät ehkä tiedä, miten päästä alkuun ja saattavat pelätä, että eKuitin käyttöönotto on kallista ja hankalaa, Silfvenius-Bart pohtii.

eKuitti säästää työaikaa

Tosiasiassa eKuitin saa helposti käyttöön, sillä palveluntarjoaja hoitaa muutoksen yrittäjän puolesta. Yrittäjän tehtäväksi jää varmistaa, että käytössä olevat järjestelmät tukevat eKuittiin siirtymistä. Pitkässä juoksussa eKuitti tulee myös paperisia kuitteja halvemmaksi, sillä sen nopeampi käsittely säästää merkittävästi yrittäjän työaikaa.

−Oma tuntumani on, että alan suuret yritykset käyttävät sähköisiä järjestelmiä jo laajasti, mutta pienillä yrityksillä ja yksinyrittäjillä käyttö on vähäisempää. Uskon, että käyttö tulee kasvamaan nopeasti lähitulevaisuudessa, sanoo Silfvenius-Bart.

Hän peräänkuuluttaa tietoisuuden lisäämistä kaikilla aloilla, jotta yrittäjät oivaltaisivat eKuitin hyödyt yritystoiminnalle.

−Avainasemassa ovat alakohtaiset järjestöt, jotka voivat informoida jäsenistöään eKuitin hyödyistä. Hiusalalla näemme eKuitin hyödyt ja tuemme yrittäjiä ekologisten valintojen tekemiseen, Silfvenius-Bart kiteyttää.

Lue lisää eKuitista kampanjasivulta

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset