Hyppää sisältöön

Valtion henkilöstökertomus 2020 on julkaistu

Valtion henkilöstökertomus tarjoaa tietoa valtion budjettitalouden piirissä olevan henkilöstön tilasta. Tiedot perustuvat pääasiassa valtiotyönantajan käytössä olevaan Tahti-rekisteriin, johon kootaan tiedot valtion virastojen ja laitosten palvelussuhteista. Aineisto ei sisällä yliopistojen eikä valtion liikelaitosten henkilöstötietoja.

Tutustu: Valtion henkilöstökertomus 2020 (pdf) >

Henkilötyövuosien määrä kasvoi 1,4 prosentilla

Vuoden 2019 joulukuuhun verrattuna valtion palvelussuhteiden määrä kasvoi 1801 henkilöllä. Henkilötyövuosissa mitattuna kasvua oli vastaavalla ajalla noin 1 058 henkilötyövuotta, joka on noin 1,4 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Valtion henkilöstö kasvoi vuonna 2020 neljättä vuotta peräkkäin.

Henkilöstön määrän kehitys kaaviomuodossa.

Lukumäärällisesti eniten henkilöstön määrä kasvoi turvallisuustoiminnassa. Suhteellisesti eniten kasvua oli Sosiaali-, työnvälitys ja terveyspalveluissa.

Liikkuvuus valtiolla

Henkilöstökertomuksen luvussa 5 tarkastellaan liikkuvuutta valtiolla. Liikkuvuuden edistäminen on yksi valtion kolmesta HR-tavoitteista yhdessä työnantajakuvan uudistamisen ja osaamisen kehittämisen ohella. Henkilöstökertomuksessa liikkuvuutta tarkastellaan henkilökierto-työkirjausten ja sisäisen vaihtuvuuden kautta.

Henkilökiertokirjausten määrä on vuoteen 2017 verrattuna kasvanut, mutta toiminnolle kohdennettu työmäärä on yhä vain noin 34 henkilötyövuotta vuonna 2020. Kirjaustavat todennäköisesti laskevat tätä lukua alle todellisen työkierron yleisyyden. Sisäistä vaihtuvuutta tarkasteltiin sekä työnantajavirastojen, että virastotyyppien välillä. Työnantajavirastojen välillä siirtyi tammikuun 2020 ja tammikuun 2021 välillä noin 3000 henkilöä. Virastotyypistä toiseen siirtyneitä oli yli kahdeksan sataa.

Liikkuvuus valtiolla kaavion muodossa.

Lisätietoja

Wolf Wikgren, data-analyytikko, Valtiokonttori (analysointipalvelu@valtiokonttori.fi)

Lue lisää

Liikkuvuusaiheiset sisällöt Valtiolla.fi -verkkosivuilla

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset