Hyppää sisältöön

Valtiokonttorista Suomen Peppol-viranomainen

Valtiokonttori on heinäkuusta 2022 alkaen virallinen OpenPeppol-yhdistyksen jäsen. Jäsenyyden myötä Valtiokonttoriin perustetaan Peppol-viranomaistoiminto syksyllä 2022.

Mikä on Peppol? Peppol on verkosto, jonka kautta eri toimijat voivat välittää sähköisiä liiketoiminta-asiakirjoja toisilleen standardisoidulla, toimialariippumattomalla tavalla.​ Valtaosa Suomen merkittävimmistä kauppakumppanimaista edistää Peppol-verkon käyttöä alueellaan.

OpenPeppol AISBL on Belgiaan rekisteröity ja Belgian lain mukainen voittoa tavoittelematon kansainvälinen yhdistys, johon kuuluu sekä julkisen että yksityisen sektorin jäseniä.​ OpenPeppol-yhdistys vastaa Peppol-verkoston määrittelyjen, toimintamallin ja palveluiden kehittämisestä, ylläpidosta sekä toteutuksesta.​

Suomen Peppol-viranomaisena Valtiokonttori vastaa Peppol-verkoston käytöstä ja koordinoinnista Suomessa.​ Viranomaisen tehtäviin kuuluu muun muassa vaikutusalueellaan toimivien palveluntarjoajien rekrytoiminen, tukeminen, ja valvonta siitä, että Peppol-palveluntarjoajat toimivat OpenPeppol-yhteisön sääntöjen mukaisesti.

”Kansallisen Peppol-viranomaisen keskeinen tehtävä on tukea ja kannustaa organisaatioita sähköisten Peppol -pohjaisten liiketoimintadokumenttien ja Peppol-verkon käyttöön”, kertoo Valtiokonttorin hankejohtaja Keijo Kettunen. Viranomaisen tehtäviin kuuluu myös seurata kansallisen lainsäädännön kehittymistä sekä koordinoida koulutuksia ja lisätä osaamista.

Peppol -viranomaistoiminnon myötä Suomi voi osallistua ja vaikuttaa kansainvälisen Peppol -verkoston sekä sanomaliikenteen kehitykseen. Kehitystyötä tehdään avoimesti ja tiiviisti sidosryhmien kanssa.

◄ Kaikki uutiset