Hyppää sisältöön

Valtiokonttorissa toimialajohtajavaihtoja huhtikuussa

Maritta Fromholtz jää lomien kautta eläkkeelle syksyllä.

Virkamiehiä on viime vuosina kannustettu valtionhallinnon sisäiseen liikkuvuuteen ja tehtäväkiertoihin. Huhtikuun alusta kaksi Valtiokonttorin toimialajohtajan tehtävää täytetään sisäisellä tehtäväkierrolla. Talous ja henkilöstö -toimialan johtaja Mikko Kangaspunta siirtyy Hallinto ja kehittäminen -toimialan johtajaksi. Samalla Valtiokonttorin kehitysjohtaja Lasse Skog siirtyy Talous ja henkilöstö -toimialan vetäjäksi.

Tehtäväjärjestelyjen taustalla on se, että Hallinto- ja kehittäminen toimialan johtaja Maritta Fromholtz jää vuosilomien jälkeen syksyllä eläkkeelle.

– Tehtäväkierron myötä voidaan toiselta toimialalta ja sen tehtävistä saatu kokemus hyödyntää ja jakaa täysimääräisenä laajemmallekin organisaatiossamme, kertoo Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen.

– Haluan kiittää tässä yhteydessä yhteistyökumppaneita sekä valtionhallinnon sisällä että sen ulkopuolella hyvästä yhteistyöstä. Kanssanne on ollut ilo kehittää hallinnon prosesseja, Fromholtz kiittää.

Johtajien osaaminen ja kokemus käyttöön uudella tontilla

Mikko_Kangaspunta

Mikko Kangaspunta aloittaa Hallinto ja kehittäminen -toimialan johtajana huhtikuussa.

Valtiokonttorin Talous ja henkilöstö -toimiala huolehtii siitä, että valtiokonsernilla on käytettävissään johtamisessa tarvittava informaatio taloudesta ja henkilöstöstä. Toimiala kehittää ja ohjaa valtion talous- ja henkilöstöhallinnon prosesseja ja toteuttaa laajoja kehityshankkeita.

Pitkään toimialaa luotsannut Mikko Kangaspunta on luonnollisesti täysin perehtynyt ohjaajan näkökulmaan. Huhtikuun alussa Kangaspunta siirtyy pöydän toiselle puolelle, Hallinto ja kehittäminen -toimialan vetäjäksi. Toimiala vastaa sisäisen talous- ja henkilöstöhallinnon lisäksi muun muassa koko Valtiokonttoria koskevasta yleis- ja asiakirjahallinnosta, kehittämisestä ja viestinnästä.

– Vaihteeksi on hienoa päästä toteuttamaan asioita hieman toisesta suunnasta, viraston toimintojen kehittämisen ja hallinnon johtamisen näkökulmasta, Kangaspunta toteaa.

Lasse Skog taas hyppää Talous ja henkilöstö -toimialan vetäjän saappaisiin Valtiokonttorin kehitysjohtajan tehtävästä. Viimeisen vuoden ajan Skog on ollut kiinteästi mukana Valtiokonttorin kehittämishankkeissa. Aiemmin hän luotsasi koko valtiohallinnon kattavaa Kieku-hanketta, jossa valtiolle kehitettiin yhteiset talous- ja henkilöstöhallinnon prosessit ja tietojärjestelmä. Uudet tehtävät Talous ja henkilöstö -toimialan johtajana ovat luonteva jatko aiemmalle valtionhallinnon kehittämiskokemukselle.

Lasse_Skog

Lasse Skog aloittaa Talous ja henkilöstö -toimialan johtajana huhtikuussa.

– On mahtavaa päästä tekemään yhdessä muiden toimijoiden kanssa mm. valtion tiedolla johtamisen, maksuliikkeen, hankintojen sekä talous- ja henkilöstöhallinnon kehittämistä, Skog toteaa.

Lisätietoja Valtiokonttorissa antavat

  • pääjohtaja Timo Laitinen, puh. 029 550 2200, timo.laitinen(at)valtiokonttori.fi
  • toimialajohtaja Mikko Kangaspunta, puh. 029 550 2277, mikko.kangaspunta(at)valtiokonttori.fi
  • kehitysjohtaja Lasse Skog, puh. 0295 502 444, lasse.skog(at)valtiokonttori.fi

Henkilökierto ja muut henkilöstön liikkuvuutta edistävät menetelmät tukevat valtionhallinnon strategista uusiutumista ja vahvistavat julkishallinnon palvelukykyä. Lue lisää valtionhallinnon sisäisestä liikkuvuudesta Valtiokonttorin kotisivuilta.

◄ Kaikki uutiset