Hyppää sisältöön

Työ 2.0 Lab – yhteiskehittämisen tila aukeaa joulukuussa

”Olipa kerran virkamiehiä, joilla oli unelma: He halusivat edistää julkishallinnon yhteisiä päämääriä laajemmassa verkostossa. Ajatuksissa siinsi idea fyysisestä, virtuaalisesta ja mentaalista kohtaamispaikasta, joka mahdollistaisi yhteisten asioiden työstämisen ilmiöistä käsin. Syntyi Työ 2.0 Lab – moderni yhteiskehittämisen tila, etätyöpiste ja tapahtumatila vain kivenheiton päähän Helsingin rautatieasemasta.”

Tervetuloa avajaisiin 11.12.

Työ- ja toimintatavat uudistuvat ja niiden myötä tarvitaan myös uusia työnteon tapoja tukevia ympäristöjä. Helsingin keskustan ytimeen Yliopistokadulle avautuu 11. joulukuuta täysin uudenlainen yhteiskehittämiselle ja oppimiselle omistettu työympäristö nimeltään Työ 2.0 Lab. Tila on avoin kaikille valtionhallinnon työntekijöille ja Työ 2.0 Labin yhteistyökumppaneille. Tilaan pääsee kutsusta myös kansalaiset, joten Työ 2.0 Lab edistää entistä laajempaa vuorovaikutusta.

Labin ideana on tuoda yhteen eri toimijat ja tarjota uudenlainen työskentelyalusta ideoinnille, luovuudelle ja ilmiölähtöiselle työskentelylle. Uusilla työnteon tavoilla tavoitellaan ripeämpää ratkaisujen löytymistä ja ketteryyttä. Työ 2.0 Lab on tulevaisuuteen suuntautunut monikäyttöinen, erityisesti verkostotyötä palveleva työtila, joka lisäksi toimii myös etätyöpisteenä ja muuntuvana tapahtumatilana.

Tilan lisäksi Lab tarjoaa hostit, jotka ovat läsnä Labissa aukioloaikoina, ja perehdyttävät käyttäjät toimintaan sekä auttavat ongelmatilanteissa. Ammattitaitoiset fasilitoijat puolestaan auttavat suunnittelemaan ja vetämään työpajoja, edistävät työskentelyä sekä tarjoavat menetelmäosaamista. Lisätietoa palveluista on tulossa Labin kotisivuille myöhemmin.

Valtiokonttori laajassa kumppaniverkostossa

Lab on kahden vuoden kokeilu, jonka jatkosta päätetään kokeilun edetessä. Mahdollistajina toimivat Senaatti-kiinteistöjen lisäksi muut Työ 2.0-toimijat sekä kymmenkunta kumppania: mm. valtioneuvoston kanslia, valtiovarainministeriö, Valtiokonttori, sosiaali- ja terveysministeriö, oikeusministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma, Valtori, Helsingin seurakuntayhtymä, Kirkkohallitus, Itla-säätiö ja Helsingin kaupunki.

Työ 2.0 Lab avautuu 11.12.2019 Helsingissä osoitteessa Yliopistonkatu 5, 3. kerros. Tila on avoinna arkisin klo 7 – 20. Tilan käyttö on käyttäjille maksutonta, mutta vaatii ilmoittautumisen, jonka voi tehdä kätevästi mobiilisovelluksen kautta. Työ 2.0 Labin verkkosivut avautuvat viimeistään joulukuussa osoitteessa www.tyo-2-0-lab.fi. Sieltä löytyy tarkempaa tietoa ja käytännön vinkkejä.

http://tyo-2-0-lab.fi
#työ2piste0lab
#yhteinentyö
https://vm.fi/tyo-2.0

Mikä on Työ 2.0?

Työ 2.0 on jo useamman vuoden kestänyt valtiovarainministeriön, Valtiokonttorin, Senaatti-kiinteistöjen ja Valtorin yhteinen panostus fiksumman tekemisen puolesta. Työ 2.0 levittää työkaluja, käytännön malleja ja vinkkejä valtionhallinnon työ- ja toimintatapojen uudistamiseen. Uudelleentarkastelun ja kehittämisen kohteena ovat johtaminen, toimintatavat, osaaminen, työympäristöt sekä uuden teknologian hyödyntäminen. Työ 2.0 muodostaa myös kehittämisalustan, joka verkottaa eri toimijoita yhteen tavoitteena levittää fiksummin tekemisen tapoja sekä luoda käytäntöjä, jotka poistavat fiksun työn tekemisen esteitä.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset