Hyppää sisältöön

Suomi.fi-maksut palvelu muuttuu maksulliseksi vuoden 2020 alussa

Mies ja nainen työskentelvät kannettavien tietokoneiden ääressä.Hallituksen esitys KaPA-lain muuttamiseksi on edennyt eduskunnan käsittelyyn. Lakimuutoksen myötä Suomi.fi-maksut palvelusta on tulossa maksullinen ensi vuoden alussa. Vuoden 2019 loppuun asti Suomi.fi-maksut säilyy maksuttomana palveluna kaikille sitä käyttäville organisaatioille.

Suomi.fi-maksut on koko julkishallinnon käyttöön tarkoitettu verkkomaksamisen kokoamis- ja hallinnointipalvelu, joka mahdollistaa turvallisen maksujen suorittamisen julkishallinnon organisaatioille. Palvelun käyttäminen on velvoitettu KaPA-laissa. Laki tunnetaan myös nimellä Laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista.

Lakimuutoksen myötä Suomi.fi-maksut palvelusta on tulossa maksullinen 1.1.2020 alkaen. Palvelun kustannusten edelleen laskutuksesta vastaa Valtiokonttori.

KaPA-laissa määritellään, mitkä julkista hallintotehtävää hoitavat organisaatiot ovat velvollisia ottamaan Maksut-palvelun käyttöönsä. Tällaisia organisaatioita ovat muun muassa kunnat ja muut kuntaorganisaatiot sekä valtion kirjanpitoyksiköt. Maksut-palvelulla julkishallinnon organisaatioiden asiakkaat voivat maksaa verkkomaksuja palvelua käyttäville organisaatioille, kuten kunnille ja valtion viranomaisille. Yhtenäisen palvelun tarkoituksena on säästää organisaation taloushallinnon resursseja ja kustannuksia ja sille voidaan tarjota keskitettyä tukea ja palvelunhallintaa.

Suomi.fi-maksut palvelu siirtää viranomaismaksut kansalaiselta julkisen hallinnon organisaatiolle. Palvelu voidaan liittää olemassa olevaan asiointipalveluun, kehitteillä olevaan uuteen palveluun tai sillä voidaan korvata perinteistä toimipisteasiointia. Suomi.fi-maksut palvelu hyväksyy erilaiset maksutavat, kuten useiden pankkien verkkomaksut, Visa- ja Mastercard debit- ja credit kortit sekä American Express maksuaikakortin. Palvelua tuottaa tällä hetkellä Paytrail Oyj, jonka Valtiokonttori on kilpailuttanut palveluntuottajaksi.

Tutustu hallituksen esitykseen KaPA-lain muuttamisesta.

Alustavia lisätietoja tulevasta hinnoittelusta ja maksamisesta Suomi.fi-maksut palvelussa voit kysyä osoitteesta verkkomaksaminen@valtiokonttori.fi.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset