Hyppää sisältöön

eKuitti tekee junamatkustuksesta helpompaa ja ympäristöystävällisempää valtiolla

Valtion työntekijät voivat nyt hyödyntää eKuittia matkustaessaan VR:llä. eKuitti vähentää paperin kulutusta ja nopeuttaa matkalaskujen käsittelyä. eKuitti on osa Yrityksen digitalous -hanketta, joka tähtää ostoista saatavien eKuittien yleistymiseen vuoteen 2025 mennessä. 

Valtion työntekijät suosivat ympäristöystävällistä junamatkustamista. Vuonna 2022 valtiolla käsiteltiin yli 26 000 kuittia liittyen junamatkustamiseen.  eKuitti säästää paperia ja vähentää näin myös ympäristövaikutuksia. Matkalaskujen käsittelyprosessi helpottuu kaikilla osapuolilla, kun oston tiedot saadaan suoraan rakenteisena tietona. Laskun tekijän työ myös helpottuu, kun kuittitietoja ei tarvitse lisätä ja kuitteja ei tarvitse erikseen liittää matkalaskulle. eKuitti vähentää huomattavasti näppäilyvirheitä ja niiden aiheuttamaa selvitystyön määrää.  

”Helpotusta tulee myös matkalaskun hyväksymiskäsittelyyn, kun vaadittavat tiedot ja liitteet löytyvät eKuitilta, eikä tarkastusvaiheessa ole näiltä osin tarvetta pyytää tarkennuksia matkalaskun tekijöiltä”, kertoo palvelupäällikkö Marko Siitonen Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta.  

“eKuittien saaminen mukaan VR:n junamatkustamiseen tukee vahvasti valtion tavoitetta ottaa vastaan ostoista vain eKuitteja vuodesta 2025 alkaen” toteaa johtava taloushallinnon asiantuntija Pirjo Ilola Yrityksen digitalous -hankkeesta.  

Lisätietoja: Pirjo Ilola, pirjo.ilola@valtiokonttori.fi

 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset