Hyppää sisältöön

Matkavahinkojen käsittely vauhtiin Valtiokonttorissa

Valtion virkamiesten ulkomaanmatkojen vahinkoturva siirtyi vuoden vaihteessa Valtiokonttorin hoidettavaksi. Vakuutettuja on yli 60 000, joista suurin osa ei tee lainkaan ulkomaan matkoja ja valtaosa matkustavaisista tekee enintään kolmen kuukauden matkoja. Yli kolmen kuukauden matkoilla, enimmäkseen Suomen suurlähetystöissä työskenteleviä perheenjäsenineen, on n. 3 000.

Erilaiset vakuutustodistukset ja todistus viisumin hankkimista varten on toimitettu virastojen matkayhdyshenkilöille introihin tallentamista varten. Samoin Falckin In Safe Hands –sovelluksen lataamisohjeet ovat virastojen käytössä. Matkayhdyshenkilöille on toimitettu vakuutuskortit, joita saa matkalle mukaan kunkin viraston omien käytäntöjen mukaan.

Alkuihmetyksen jälkeen asiat ovat rullanneet hyvin. Falckin matkahätäpalveluun on otettu yhteyttä tammikuussa puhelimitse 30 kertaa (helmikuu ei vielä käytettävissä), toimenpiteisiin on johtanut tammi-helmikuussa 19 yhteydenottoa. Hakemuksia matkavahingoista on tullut Valtiokonttoriin kahden ensimmäisen kuukauden aikana 34 kappaletta. Mitä pienemmät luvut, sitä tyytyväisempiä voimme kaikki olla: matkat ovat sujuneet hyvin ilman ongelmia.

– Matkavahinkoturvan korvauspalvelu on startannut täällä hyvin. Käsittelijät ovat ottaneet uuden korvauspalvelun innolla vastaan. Toki meillä kaikilla on ollut uuden opettelemista, mutta matkahätäpalvelu Falck on hyvä yhteistyökumppani. Täsmennyksiä on tullut pitkin matkaa, kun meille on karttunut lisää osaamista. Olemme saaneet erityisesti kiitosta matkavahinkoturvan yhdenmukaisuudesta kaikille matkustajille, ja siitä että olemme nopeasti reagoineet yhteydenottoihin, kertoo tunnelmista palvelupäällikkö Annamari Nevala.

Olemme saaneet mukavaa palautetta, kun mm. eräästä Afrikan maasta saimme viestin: ”Ehkä on paikallaan todeta, että asian sujuminen/nopeus on yllättänyt minut postitiivisesti.”

Virkamies: Muista tallentaa puhelimeesi Falckin matkahätäpalvelun numerot (+358 295 50 3777, varalla +358 9 3747 7399) ja ladata sovellus In Safe Hands, josta näet lähinnä oleskelupaikkaasi olevat Falckin sopimushoitolaitokset.

Lue lisää korvauksista ja muusta ulkomaan matkoihin liittyvästä os. www.valtionmatkaturva.fi.

Hyvää matkaa!

◄ Kaikki uutiset