Hyppää sisältöön

Kustannustuen haku on päättynyt – hakemuksia enemmän kuin ensimmäisellä kierroksella

Kustannustuen toisen kierroksen hakuaika alkoi 21.12.2020. Ensimmäistä kierrosta vilkkaammin sujunut hakuaika päättyi 26.2.2021.

Toisen kierroksen aikana Valtiokonttori vastaanotti yhteensä noin 18 300 kustannustukihakemusta. Tämä on keskimäärin noin 280 saapunutta hakemusta päivässä. Saapuneiden hakemusten määrä on suurempi kuin kustannustuen ensimmäisellä kierroksella, jolloin hakemuksia vastaanotettiin keskimäärin 233 kappaletta päivässä.

Saapuneista hakemuksista on 2.3. mennessä ratkaistu noin 16 800. Hakemusten keskimääräinen käsittelyaika hakuaikana on ollut 8 päivää. Enemmän työvaihteita vaativien hakemusten käsittelyaika on ollut pisimmillään noin kuukauden. Käsittelemättä olevat hakemukset pyritään käsittelemään tämän viikon aikana.

Hyväksymisprosentti suurempi kuin ensimmäisellä kierroksella

Kustannustukea on tähän mennessä maksettu noin 156 miljoonaa euroa ja sitä on myönnetty 6 200 yritykselle. Kustannustuen ensimmäisellä kierroksella tukea maksettiin noin 124 miljoonaa euroa. Yhteensä kustannustukia on siis maksettu tässä vaiheessa noin 280 miljoonaa euroa.

Tuen toisella hakukierroksella 37 % hakijoista on saanut myönteisen päätöksen. Luku on suurempi kuin ensimmäisellä kierroksella, jolloin hakemuksista hyväksyttiin 27 %.

Tällä kierroksella tukea eniten saaneet toimialat ovat ravitsemistoiminta, matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien palvelut; varaustoiminta sekä maaliikenne ja putkijohtokuljetus.

Ajantasaisia tilastoja kustannustukihakemuksista ja käsittelytilanteesta löydät kustannustuen tilastosivulta.

Kustannustuen kolmas kierros on valmisteilla

Hallitus on linjannut, että kustannustuesta järjestetään kolmas hakukierros. Tämä vaatii muutoslain voimassaolevaan lakiin sekä lakia tarkentavaan valtioneuvoston asetukseen.

Tuen kolmannella kierroksella tavoitteena on tukea edelleen yrityksiä koronan aiheuttamassa vaikeassa taloustilanteessa. Kustannustukilakiin on ehdotettu muutoksia, jotta tukea voitaisiin myöntää entistä joustavammin erityisesti pienyrityksille ja yksinyrittäjille.

Myös seuraavan kierroksen kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Tietoja lakimuutoksen etenemisestä saat seuraamalla työ- ja elinkeinoministeriön tiedotusta aiheesta.

Lisätietoja medialle:

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. +358 295 502 950

Kohderyhmä: Yritykset ja yhteisöt

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset