Hyppää sisältöön

Kustannustuen hakeminen Valtiokonttorista on käynnistynyt

Kustannustuen hakeminen on käynnistynyt Valtiokonttorissa tänään 17.8. klo 9. Hakuaika jatkuu 30.9.2021 klo 16.15 saakka.

Kustannustukea saadakseen sitä ei tarvitse hakea heti haun avauduttua. Tuesta säädetään laissa, joten kaikki yritykset, jotka täyttävät tuen saamisen edellytykset ja hakevat sitä määräaikaan mennessä, tulevat sen saamaan.

Tuen edellytyksenä on liikevaihdon lasku

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.3.2021–30.5.2021) kohdistuvia palkkakuluja ja muita kuluja.

Kustannustuen saamiselle on neljä ehtoa:

  • Yrityksellä on y-tunnus
  • Liikevaihto on laskenut yli 30 % koronan vuoksi
  • Yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin
  • Yrityksellä on tukikaudella vähintään 2000 euroa hyväksyttäviä kustannuksia

Tuen piiriin kuuluvat toimialat on määritelty valtioneuvoston asetuksessa. Lista toimialoista tarkentaa tuen kohdentumista koronasta kärsineille yrityksille. Jos yrityksen toimiala ei asetuksen mukaan kuulu tuen piiriin, yritys voi kuitenkin hakea kustannustukea, jos sen liikevaihto on laskenut koronan vuoksi yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden.

Valtiokonttori ja yritysneuvojat palvelevat tuen hakijoita

Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa haekustannustukea.fi on runsaasti tietoa, usein kysytyt kysymykset ja kattavat ohjeet hakemuksen täyttämiseen tuen hakijoille. Lisäksi hakijoiden käytössä on kustannustukilaskuri, jonka avulla maksettavan tuen määrää voi arvioida.

Valtiokonttori myös tekee yhteistyötä Alueesi korona-apu-verkoston yritysneuvojien kanssa. Yrittäjät voivat saada apua yritysneuvojilta kustannustuen hakemuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja:

Haekustannustukea.fi

◄ Kaikki uutiset