Hyppää sisältöön

Julkisen hallinnon ylimmän johdon palkkaselvitys julkaistu

Valtiokonttorin analysointipalvelut toteutti valtiovarainministeriön toimeksiannosta selvityksen, joka kuvaa julkisen hallinnon ja valtion erityistehtäväyhtiöiden ylimmän johdon palkkatasoa ja sen kehitystä, palkkausjärjestelmiä ja niissä koettuja kehittämistarpeita. Aineisto kattaa valtionhallinnon, 14 suurimman kaupungin, 20 hyvinvointialueen ja 19 valtion erityistehtäväyhtiön ylimmän johdon.

Tyypillisin palkkarakenne julkisen hallinnon ja erityistehtäväyhtiöiden ylimmässä johdossa oli kokonaispalkkaus. Tulospalkkio oli käytössä valtionhallinnossa 22 prosentilla, kaupungeissa 6 prosentilla ja erityistehtäväyhtiöissä 68 prosentilla. Ylimmällä hierarkiatasolla matalin mediaanipalkka oli valtionhallinnossa ja korkein erityistehtäväyhtiöissä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana jyrkimmin palkat ovat nousseet erityistehtäväyhtiöiden ylimmällä hierarkiatasolla ja kaupunkien muulla ylimmällä johdolla.

Valtiovarainministeriö hyödyntää selvityksen havaintoja ja analyyseja valtionhallinnon ylimmän johdon palkkapolitiikan valmistelussa.

julkisen hallinnon ylimmän johdon palkkaselvitys 2023 (pdf)

Lisätietoja Valtiokonttorista antavat:

analyytikko Aune Sanz, puh. 050 528 5684
analyytikko Roberto Astone, puh. 050 314 0563
palvelupäällikkö Henje Kasslin, puh. 050 535 4571

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset