Hyppää sisältöön

Joko sinulla on käytössäsi Suomi.fi-viestit? Ajoneuvoveroliput siirtyvät Suomi.fi-viesteihin marraskuussa 2023

Mikäli saat ajoneuvoverolipun vain paperisena ja sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit tai OmaPosti-palvelu, saat 1.11.2023 alkaen ajoneuvoverolipun suoraan sähköisenä paperisen sijaan.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähettää vuosittain noin 7,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua. Näistä reilusti yli puolet lähetetään vielä postitse, perinteisenä paperisena laskuna. Paperisten laskujen lähettäminen maksaa yhteiskunnalle vuosittain yli neljä miljoonaa euroa. Valtiokonttorin tavoitteena on digitalisaation ja verkkolaskutuksen edistäminen Suomessa.

— Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit tai OmaPosti-palvelun auttaa paitsi vähentämään valtiolle aiheutuvia kustannuksia, myös säästää ympäristöä. Kunhan muistaa ettei jää odottamaan paperipostia, löytyvät ajoneuvoveroliput näppärästi Suomi.fi-viesteistä tai OmaPostista, vinkkaa maksuliikepäällikkö Tarja Tapio Valtiokonttorista.

Ajoneuvoverolipun lähettämisessä otetaan käyttöön Digi- ja väestötietoviraston tarjoama Suomi.fi-viestit 1.11.2023 alkaen. Tämän jälkeen ne asiakkaat, jotka ovat tähän saakka saaneet ajoneuvoveroliput perinteisenä paperipostina ja joilla on käytössä Suomi.fi-viestit, saavat ajoneuvoveroliput sekä muut ajoneuvoverotukseen liittyvät asiakirjat ainoastaan sähköisenä Suomi.fi-viesteihin. Mikäli asiakkaan käytössä on OmaPosti -palvelu, ajoneuvoverotukseen liittyvät asiakirjat toimitetaan sähköisesti OmaPostiin.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin.

– E-lasku on huolettomin tapa maksaa ajoneuvovero. Eräpäivästä ei tarvitse huolehtia ja kaikki laskun tiedot ovat siinä valmiina, ohjeistaa maksuliikepäällikkö Tapio.

Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissasi. Sitä varten tarvitset ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja voit tarkistaa sen myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

Lisätietoja

Tutustu verkkolaskutilastoihin täältä

verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Suomi.fi-viestit

Tilaa e-lasku

 

 

 

Kohderyhmä: Henkilöasiakkaat

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset