Hyppää sisältöön

Eduskunnalta lisää rahaa veteraanipalveluihin

Kunnat ilmoittivat toukokuussa Valtiokonttorille yhteensä 19,3 miljoonan euron lisämäärärahatarpeista rintamaveteraanien kuntoutukseen ja kotona asumista tukeviin palveluihin tälle vuodelle. Lisätarve sisältyi hallituksen vuoden 2018 toiseen lisätalousarvioesitykseen.

Eduskunta on nyt hyväksynyt esityksen ja kaikki määräaikaan mennessä lisämäärärahatarpeesta ilmoittaneet kunnat saavat hakemustaan vastaavan summan.

Nyt myönnetyn lisämäärärahan jälkeen kunnissa on tänä vuonna käytettävissä yhteensä lähes 61 miljoonaa euroa rintamaveteraanien kuntoutukseen ja kotona asumista tukeviin palveluihin.

Valtiokonttori on jo aloittanut toimet lisämäärärahan maksamiseksi kuntiin joulukuun alussa. Vuoden 2019 määrärahat jaetaan kuntiin tammikuussa.

Eduskunnassa on vireillä lakimuutos, jonka perusteella veteraanien kotona asumista tukevista palveluista tulisi lakisääteisiä. Lakimuutoksen jälkeen kunnat saisivat käyttöönsä tarvitsemansa määrärahan, ja nykyinen lisämäärärahan hakukäytäntö jäisi näiden palvelujen osalta historiaan.   

◄ Kaikki uutiset