Hyppää sisältöön

Analysointipalveluiden tiiminvetäjäksi Henje Kasslin

Valtiokonttori tuottaa valtioneuvostolle analysointipalveluita esimerkiksi talouden, henkilöstön ja hankintojen tietoalueista. Vuosina 2018–2022 analysointipalveluissa on tehty yli 180 analyysia, joiden asiakaspalautteiden keskiarvo on 4,8/5. Analysointipalveluiden osaavaa tiimiä luotsaa jatkossa data-analyytikko Henje Kasslin.

Analyysien avulla voidaan selittää ilmiöiden yhteyksiä, vertailla valtion virastoja, osastoja ja hallinnonaloja sekä ennakoida tulevaa kehitystä. Koska data on tyypillisesti hyvin pirstaleista, muodostetaan siitä Valtiokonttorin analysointipalveluissa erilaisia tietokokonaisuuksia ja -tuotteita. Näiden tietokokonaisuuksien avulla pyritään jalostamaan dataa ymmärrykseksi ja sitä kautta tukemaan päätöksentekoa.

Poikkihallinnollisen vertailutiedon keräämisen sekä valtionhallinnon päätöksentekoa tukevien analyysien tavoitteena onkin vahvistaa tiedolla johtamista. Lisäksi tavoitteena on tehdä näkyväksi tiedolla johtamisen tuloksia ja jakaa hyväksi havaittuja työkaluja sekä oppeja.

Analysointi- ja raportointitehtävä on Valtiokonttorille määrätty lakisääteinen tehtävä (ks. laki Valtiokonttorista).

Analysointipalveluiden tiimiin uusi tiiminvetäjä

Henje sinisessä neuleessa ja valkoisessa paidassa. Hymyilee ja kädet ristitty rinnalle

Henje Kasslin on analyysipalveluita tuottavan tiimin uusi vetäjä

Analysointipalveluiden tiimiin on valittu uudeksi tiiminvetäjäksi data-analyytikko Henje Kasslin. Aikaisemmin tiimiä veti data-analyytikko Wolf Wikgren. Tiimiin kuuluvat Kasslinin lisäksi Arna Hyvärinen, Aune Sanz, Jesse Saukkosaari sekä Siiri Naumanen.

Valtiokonttorissa Kasslin on aloittanut vuonna 2020. Hän on työskennellyt pääasiassa koronatukihankkeen analysoinnin ja raportoinnin parissa sekä tehnyt muutamia ministeriöiden analyysitoimeksiantoja. Yksityisellä sektorilla aikaisemmin työskennellyt Kasslin koki siirtymisen julkiselle puolelle mielenkiintoisena ja motivoivana uutena kokemuksena. Valtiokonttoria hän on pitänyt hyvin mielekkäänä paikkana työskennellä.

Tiiminvetäjän rooli on Kasslinille uusi kokemus, vaikka koronatukihankkeessa hänellä olikin työssään koordinoiva rooli. Kasslin odottaa innolla, miltä uudenlainen näkökulma omaan tekemiseen tuntuu. Kasslin kokee, että tiimillä on aiemmin ollut todella tasokas tiiminvetäjä ja hänellä on siksi hyvät lähtökohdat aloittaa uudessa työnkuvassaan.

”Tavoitteena on jatkaa sitä hyvää työtä, jota Wolf on tässä parin vuoden aikana tehnyt. Lisäksi pyritään tiimin kanssa kokonaisvaltaisesti pohtimaan yhdessä sitä, miten pystymme ohjaamaan toimintaamme jouhevaksi ja vähitellen kehittyväksi”.

Väistyvä tiiminvetäjä Wolf Wikgren uskoo, että tiimi jää hyviin käsiin.

”Ei ole epäilystäkään, etteikö tuleva tiiminveto olisi laadukasta. Henje on huomattavan mallikkaasti onnistunut koronatukihankkeen vetovastuussa, joka on sekin ollut tavallaan tiiminsisäinen tiimi.”

Yhdessä on hauskaa tehdä töitä

Sekä Kasslin että Wikgren ylistävät analysointipalvelutiimiä. Yhdeksi merkittävimmistä vahvuuksista Kasslin kokee tiimin tiiviin yhteishengen.

”Yhdessä on hauskaa tehdä töitä ja vietämme muutenkin mielellään aikaa porukalla. Lisäksi vahvuuksia ovat tietysti monipuolinen ja korkea ammattitaito eri osa-alueilla. Jokaisen vahvuudet ja osaaminen täydentävät tiimiä”, Kasslin ylistää.

Myös Wikgren korostaa tiimin olevan hyvin ammattitaitoinen ja kokenut.

Wolf kuviollisessa kauluspaidassa. Kädet selän takana ja silmälasit päässä.

Väistyvä tiiminvetäjä Wolf Wikgren korostaa tiimin ammattitaitoa ja kokemusta

”Pari vuotta sitten pientä haastetta aiheutti se, että tiimiin tuli paljon uusia henkilöitä samanaikaisesti.  Tiiminvetäjän näkökulmasta kuitenkin tuntuu, että tiimin jäsenet ovat saaneet entistäkin enemmän ammatillista itsetuntoa. Heistä on hyvin nopeasti kehittynyt analyytikoita, jotka kykenevät toimimaan ja kehittymään itsenäisesti”, kertoo Wikgren.

Sekä Kasslin että Wikgren ovat kokeneet oman työnsä antoisaksi ja motivoivaksi. Wikgren toteaakin, ettei lähde Valtiokonttorilta tyhjin käsin.

”Tiiminvetokokemus ja tiimin rakentaminen olivat täysin uusia kokemuksia ja se oli jännittävää sekä mielenkiintoista. Ylipäätään julkishallinnon puoli on todella kompleksinen alue tulla ulkopuolisena sisään, joten sen ymmärtäminen on ollut hienoa sekä kiinnostavaa kehitystä itselleni ”, kertoo Wikgren.

 

 

 

Lue lisää analysointipalveluista Valtiokonttorin verkkosivuilta:  https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/julkishallinnon-palvelut/valtion-konsernipalvelut/analysointipalvelut/

Tutustu tiimin tekemiin case-analyyseihin Valtiolla.fi-sivustolla: https://www.valtiolla.fi/avainsana/case/ 

Teksti: Miia Mattila

◄ Kaikki uutiset