Hyppää sisältöön

Työpaja: Vaikuttavuuden mittaaminen valtion talous- ja henkilöstöhallinnossa

08.09.2021 14:00-16:00

Järjestäjä:Valtiokonttori & Palkeet
Paikka:

Teams, osallistumislinkki lähetetään osallistujille ennen tilaisuutta.

Miten valtion yhteinen talous- ja henkilöstöhallinnon kehitystyö etenee? Miten talous- ja henkilöstöhallinnon vaikuttavuutta tulisi mitata? Millaisia ovat hyvät mittarit, ja miten kehittämistyön tulisi näkyä mittariarvoissa? Tervetuloa Palkeiden ja Valtiokonttorin järjestämään työpajaan pohtimaan yhdessä vaikuttavuuden mittaamista Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon kehittämisen tiekarttatyön pohjalta.

Järjestämme kaksi samansisältöistä Vaikuttavuuden mittaaminen valtion talous- ja henkilöstöhallinnossa -työpajaa syyskuussa:

Ajankohdat:
ke 8.9. klo 14.00-16.00, ilmoittaudu tästä
ke 15.9. klo 14.00-16.00, ilmoittaudu tästä

Työpajat ovat samansisältöisiä, joten ilmoittauduthan vain toiseen työpajaan.

Työpajassa työstetään erityisesti taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon valtiotasoisia mittareita. Työpajan tavoitteena on löytää näille alueille sopivimmat valtiolla yhteisesti käytettävät mittarit ja yhteinen näkemys työn seuraavista askeleista mm. mittareiden tavoitetasoihin liittyen. Tule mukaan keskustelemaan ja osallistu valtion talous- ja henkilöstöhallinnon kehittämiseen!

Työpajassa työskennellään kahden aihekokonaisuuden parissa:

1.Taloushallinnon vaikuttavuus
Yhteisen keskustelun ja työpajatehtävien avulla etsitään vastausta siihen, miten valtion taloushallinnon vaikuttavuutta tulisi arvioida ja mitata käytännössä. Tarkastelussa huomioitavia näkökulmia ovat: taloushallinnon tuottavuus ja tehokkuus, taloushallinnon laatu ja kyky palvella toimintaa mukaan lukien sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan näkökulmat, taloushallinnon uudistumiskyky sekä valtion taloushallinnon yhtenäisyyden aste. Tarkastelussa arvioidaan myös sitä, millainen tasapaino näiden eri tekijöiden välillä on hyvä saada aikaan.

2. Henkilöstöhallinnon vaikuttavuus
Yhteisen keskustelun ja työpajatehtävien avulla etsitään vastausta siihen, miten valtion henkilöstöhallinnon vaikuttavuutta tulisi arvioida ja mitata käytännössä. Tarkastelussa huomioitavia näkökulmia ovat: henkilöstöhallinnon tuottavuus ja tehokkuus, henkilöstöhallinnon laatu ja kyky palvella toimintaa, henkilöstöhallinnon uudistumiskyky mukaan lukien työn muutos ja osaamistarpeet sekä henkilöstöhallinnon yhtenäisyyden aste. Tarkastelussa arvioidaan myös sitä, millainen tasapaino näiden eri tekijöiden välillä on hyvä saada aikaan.

Kumpaankin työpajaan mahtuu 30 osallistujaa. Ilmoittautuneille toimitetaan ennen tilaisuutta pieni aiheeseen liittyvä tietopaketti etukäteen tutustuttavaksi.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:
johtaja Helena Lappalainen, Palkeet
puh. 02955 62015, helena.lappalainen@palkeet.fi

toimialajohtaja Lasse Skog, Valtiokonttori
puh. 0295 502 444, lasse.skog@valtiokonttori.fi

Palkeet on yhteistyössä Valtiokonttorin ja valtiovarainministeriön kanssa valmistellut valtion yhteisten talous- ja henkilöstöhallinnon ratkaisujen kehittämisen painopisteet vuosille 2021–2026. Tiekartassa huomioidaan valtion talous- ja henkilöstöhallinnon ja hankintatoimen strategiset linjaukset. Tiekartan toimeenpano tapahtuu Palkeiden hyväksytyn kehityssalkun sekä Valtiokonttorin tai valtiovarainministeriön omistamien projektien kautta.

Muuta aiheeseen liittyvää