Hyppää sisältöön

Keskustelutilaisuus kuntien edustajille – tilauksesta laskuun -prosessin sähköistäminen

15.03.2023 14:30-16:00

Paikka:

Teams

Hankintoihin liittyy monenlaista tiedonvaihtoa: ostajan ja myyjän tietoja, tuotteiden tai palveluiden kuvauksia, hintoja, toimitusosoitteita, mittayksiköitä, kuten kilogrammoja, metrejä, litroja tai kappalemääriä, ALV-tietoja ja niin edelleen.

Tyypillisesti hankintoja koskeva tiedonvaihto käydään toimijoiden välillä sähköpostitse tai puhelimitse. Tämä tarkoittaa kuitenkin ylimääräistä manuaalista työtä, joka altistaa inhimillisille virheille ja aiheuttaa työn tehottomuutta. Hankintojen tiedonvaihto voidaan sähköistää käyttämällä niin kutsuttuja hankintasanomia.

Suomalaiset tukkuliikkeet, teollisuuden yritykset, logistiikan yritykset, maahantuojat ja monet niiden kauppakumppanit ovatkin vuosikymmeniä lähettäneet toisilleen kahdenvälisiä ”EDIFACT”-hankintasanomia. Tällaisten kahdenvälisten yhteyksien rakentaminen on kuitenkin kallista, koska jokainen yhteys pitää rakentaa ja sopia erikseen, eikä tämä ole kustannustehokasta kaikille organisaatioille.

Hankintaprosessit muuttuvat sujuvammiksi Peppol-hankintasanomien ansiosta 

Suomessa otetaan nyt käyttöön kansainvälinen sähköinen infrastruktuuri eli Peppol-verkosto, joka mahdollistaa hankintasanomien kustannustehokkaan käyttöönoton koko yrityskentällä ja julkisella sektorilla. Esimerkiksi valtio tulee vaatimaan Peppol-hankintasanomia toimittajiltaan 1.4.2024.

Järjestämme tämän aiheen ympärille yhteisen keskustelutilaisuuden kuntien edustajille keskiviikkona 15.3. klo 14.30-16.
Tilaisuudessa on tarkoitus keskustella esimerkiksi siitä, mitä tarkoittaa Peppol-hankintasanomat ja millaisia kustannuksia ja hyötyjä niiden käyttöön liittyy.
Tilaisuus on avoin kaikille kuntien edustajille ilman ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Lue lisää Peppolista

Keskustelutilaisuus / Peppol-hankintasanomat

Muuta aiheeseen liittyvää