Hyppää sisältöön

Analysointi- ja raportointitoiminnassa hyödynnettävien valtion yhteisten tietoalueiden esittelyt

20.09. klo 09:00 - 31.12.2022 klo 16:30

Järjestäjä:Valtiokonttori, Palkeet ja valtion yhteiset palveluntuottajat
Paikka:

Teams-kokous

Järjestämme Palkeiden kanssa vuoden 2022 aikana virastoille useita webinaareja, joissa esittelemme analysointi- ja raportointitoimintaa varten määriteltyjä valtion yhteisiä tietoalueita. Tietoalueita on tarkoitus hyödyntää, kun tuotamme valtion organisaatioille lakisääteisiä analysointi- ja raportointipalveluita.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Laita kuitenkin ajankohta kalenteriisi, jotta muistat tulla paikalle.

Katso päivittyvä webinaariaikataulu Tutkihallintoa.fi-sivustolta >

Tietosisältöjen kuvaukset ja muu materiaali julkaistaan osoitteessa tutkihallintoa.fi/valtio/valtion-yhteisten-tietoalueiden-tietosisallot/. Samassa osoitteessa voit kommentoida yhteiselle tietoalustalle luovutettavia tietosisältöjä. Kommentit käsitellään ja ne otetaan huomioon, kun tehdään luovutettavien tietosisältöjen rajauksia.

Mistä on kyse?

Tavoitteena on, että valtion yhteisiä toiminnan, talouden ja suunnittelun tietoja voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin analysointi- ja raportointitoiminnassa ja sitä kautta valtion johtamisessa. Valtiokonttorin ja Palkeiden yhteinen tietoalusta mahdollistaa eri lähteistä koottujen tietojen yhdistelemisen, mikä synnyttää myös uutta tietoa. Ministeriöille ja virastoille tehtävien analyysien lisäksi tietoja hyödynnetään mm. Tutkihallintoa.fi-palvelun julkisessa raportoinnissa. Jaamme julkaistavaa tietoa myös avoimiin rajapintoihin koko yhteiskunnan käytettäväksi.

Tietoalustalle luovutettavat valtion yhteiset tiedot sijaitsevat yhteisten palveluntuottajien (Palkeet, Valtori, Digi- ja väestötietovirasto, Senaatti, Hansel, Haus, Valtiokonttori) rekistereissä. Yhteisellä tietoalustalla olevia tietoja pääsevät käsittelemään lakisääteisen tehtävän perusteella vain Valtiokonttorin ja Palkeiden nimeämät analyytikot.

Valtion yhteisiä tietoalueita ovat

  • organisaatiotiedot
  • toiminnan suunnittelu
  • talous
  • henkilöstö
  • ICT
  • matkahallinto
  • hankintatoimi
  • tilahallinta
  • koulutus
  • hanke- ja projektihallinta

Näiden tietoalueiden kenttäkohtainen sisältömäärittely lakisääteisten analysointi-  ja raportointipalveluiden näkökulmasta aloitettiin vuonna 2021 osana Tietokiri-hanketta. Sisältömäärittely ja tietojen käyttöönotto jatkuu vuonna 2022 erillisessä jatkoprojektissa.

Muuta aiheeseen liittyvää