Miten kommentoin tarkastushavaintoja Kuntatalouden tietopalvelussa?

KohderyhmäKunta
AsiakirjatyyppiKysymys ja vastaus
Voimaantulopäivämäärä27.01.2021
Antopäivämäärä27.01.2021
KategoriatTietojen toimittaminen
YlläpitovastuuValtiokonttori

Jos hyväksyntää odottavassa aineistossasi on kommentointia vaativia tarkastushavaintoja, on ne  kommentoitava mahdollista muutosta kuvaten.

Klikkaa hiirellä rivin kohdalle, jolle kommentti lisätään, niin sivun alalaitaa aukeaa tarkempi tarkastushavainto ja kommmentti-kenttä. Kirjoita muutosta kuvaava kommentti ja tallenna. Kun kaikki kommentit on lisätty, muuttuu Hyväksyntä-painike tummansiniseksi ja hyväksyntä on mahdollista.Raportoituja aineistoja hyödyntävät monet viranomaiset omassa päätöksenteossaan ja muussa toiminnassaan. Suuret muutokset nostavat aina kysymyksiä. Aineistoonne teille kohdistuvia kysymyksiä ja lisätietotarpeita vähentääksenne, kannattaa kommentointiin panostaa jo raportointivaiheessa. ”OK” – tai ”tarkistettu” -kommentit eivät ole riittäviä.

Ohjevideo kommentoinnista Hyväksyntäpalvelussa

Ohjevideoita automatisoituun talousraportointiin liittyen löydät täältä.

Kuntien ja kuntayhtymien automaattisen talousraportoinnin käsikirja (AURA) sisältää yleisiä ohjeita taulukkomallien käyttöön ja automaattisen raportoinnin sisällön tuottamiseen sekä raportointia selventäviä täsmennyksiä jokaiseen raportointikokonaisuuteen.

Lisätietoja kuntatalouden palveluista >