Miksi en voi hyväksyä aineistoa kuntatalouden tietopalvelussa?

KohderyhmäKunta
AsiakirjatyyppiKysymys ja vastaus
Voimaantulopäivämäärä20.01.2021
Antopäivämäärä20.01.2021
KategoriatKuntatalouden raportointiTietojen toimittaminen
YlläpitovastuuValtiokonttori

Yleensä syy on tarkastushavainnoissa, joita aineistoon on tullut. Jos tarkastushavainnot ovat kommenttia vaativia, niin ne on kommentoitava ennen mahdollista aineiston hyväksymistä.

Saat tarkastushavainnot näkyviin Laskelmat -välilehdellä tai Havainnot ja kommentit -välilehdellä. Klikkaa hiirellä rivin kohdalle, jolle kommentti lisätään, niin sivun alalaitaa aukeaa tarkempi tarkastushavainto ja kommentti-kenttä. Kirjoita muutosta kuvaava kommentti ja tallenna. Raportoituja aineistoja hyödyntävät monet viranomaiset omassa päätöksenteossaan ja muussa toiminnassaan. Suuret muutokset nostavat aina kysymyksiä. Aineistoonne teille kohdistuvia kysymyksiä ja lisätietotarpeita vähentääksenne, kannattaa kommentointiin panostaa jo raportointivaiheessa. Kun kaikki kommentit on lisätty, muuttuu Hyväksyntä-painike tummansiniseksi ja hyväksyntä on mahdollista.

Hyväksymisessä voi olla myös selainkohtaisia eroja ja jos kaikki on aineistossa kunnossa, voi kokeilla kuntatalouden tietopalveluun kirjautumista eri selaimella (InternetExploreria ei suositella).

Lisätietoja: