Hyppää sisältöön

Webinaari: Löydä ohjeet ja määräykset sujuvasti

Lasiseinän takaa kuvattuna ihmisiä työpajassa kirjoittamassa post-it-lapuille asioita.Valtiokonttorin määräykset ja ohjeet -sivuston käyttöön opastavat webinaarit alkavat maaliskuussa. Kevään webinaareissa tutustutaan uudistuneeseen Valtiokonttorin määräykset ja ohjeet -sivustoon, sen sisältöön ja käyttöön. Webinaarien tarkoituksena on antaa tietoa määräykset ja ohjeet -sivuston uusista ominaisuuksista ja tutustuttaa asiakkaat uuteen käyttöliittymään.

Määräykset ja ohjeet -sivustolla on panostettu asiakirjojen haettavuuteen, saavutettavuuteen ja versionhallintaan. Toteutuksen pohjana on hakusivu, jolla asiakirjoja voi hakea muun muassa asiakirjatyypin, kategorian ja päivämäärän mukaan sekä vapaalla sanahaulla. Asiakirjojen saatteet ja liitteet sekä mahdolliset usein kysytyt kysymykset sijoitetaan kunkin asiakirjan yhteyteen. Sisällysluettelo helpottaa pitkien asiakirjojen selaamista.

Parempi saavutettavuus lisää ymmärrettävyyttä

Sivustolla julkaistaan tuttuun tapaan lait ja asetukset, valtiovarainministeriön antamat määräykset ja ohjeet, valtion kirjanpitolautakunnan lausunnot sekä valtion laskentatoimensanasto ja kysymys-vastauskokoelma.

– Määräykset, ohjeet ja muut asiakirjat on muunnettu verkkosivuiksi pdf-asiakirjojen julkaisemisen sijaan. Ratkaisu parantaa asiakirjojen saavutettavuutta merkittävästi, vaikka osa vanhemmista asiakirjoista joudutaan jatkossakin tarjoamaan pdf-tiedostoina, projektipäällikkö Ari Kauhanen Valtiokonttorista sanoo.

Uudella sivustolla asiakirjoille on rakennettu verkkosivulla näkyvä versiohallinta. Asiakirjoja haettaessa voit helposti siirtyä kumotusta asiakirjasta tuoreempiin versioihin ja päinvastoin. Määräykset ja ohjeet -sivusto löytyy Valtiokonttorin verkkosivuilta yhteydestä julkishallinnon palveluiden alta. Määräykset ja ohjeet -sivusto korvasi aikaisemmin käytössä olleen valtion talous- ja henkilöstöhallinnon käsikirjasivuston.

Kohderyhmänä valtion talousasiantuntijat

Webinaareja järjestetään yhteensä kolme, joista yksi on suunnattu TUVE-virastoille. Webinaareja voit seurata omalta koneeltasi paikasta riippumatta. Sisällöltään webinaarit ovat samanlaisia – voit siis valita itsellesi sopivimman ajankohdan osallistumiselle tai katsoa Valtiokonttorin verkkosivuilla julkaistavan tallenteen myös jälkikäteen.

Webinaari: Löydä ohjeet ja määräykset sujuvasti

Webinaarin vetäjinä toimivat projektipäällikkö Ari Kauhanen ja data-analyytikko Ella Tarvainen Valtiokonttorista.

Tallenne webinaarista

Lisätietoja:
projektipäällikkö Ari Kauhanen, puh. 0295 503 279, ari.kauhanen(at)valtiokonttori.fi

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset