Hyppää sisältöön

Valtion vastuullisuusraportoinnin ajankohtaisin aika on täällä!

Kevät kääntyy kesään ja ajatukset työstä lomaan – ja sen myötä Valtiokonttorin Työelämäpalvelut suuntaavat ajatukset vuoteen 2023 vastuullisuusraporttien muodossa. Mutta miksi juuri nyt?

Valtiokonttori suosittelee Vastuullisuusraportointi valtionhallinnossa -ohjeistuksellaan kaikkia valtion ministeriöitä, virastoja ja laitoksia julkaisemaan kalenterivuoden toiminnastaan vastuullisuusraportin seuraavan vuoden huhtikuun loppuun mennessä. Valtiokonttorin Työelämäpalvelut-yksikkö kokoaa julkaistuista vastuullisuusraporteista yhteenvedon, johon kootaan valtionhallinnon ja muun julkishallinnon raporttien olennaisin sisältö. Kesän korvalla sukelletaan siis urakalla vastuullisuustyön maailmaan, kun yhteenvedon kokoaminen aloitetaan Valtiokonttorissa.

Raportteja on keväällä ja alkukesästä 2024 vastaanotettu noin 50 kappaletta ja edustettuina ovat kaikki hallinnonalat ja tehtäväkentät rajaturvallisuudesta kulttuuriin. Raporteista koottava yhteenveto tarjoaa kokonaiskuvan valtion- ja julkishallinnossa tehtävästä vastuullisuustyöstä ja sisältää tietoa muun muassa tunnistetuista kestävän kehityksen tavoitteista, valituista mittareista sekä raporttien laatimisesta. Yhteenveto julkistetaan omassa tilaisuudessaan torstaina 26.9.2024. Varaa iltapäivä jo nyt kalenteristasi!

Ohjeistuksen lisäksi Valtiokonttori ylläpitää Vastuullisuusverkostoa, joka toimii vastuullisuusraportoinnin ja -työn tukena valtion- ja julkishallinnon organisaatioille. Verkosto toimii alustana yhteiselle kirittämiselle, hyvien käytäntöjen jakamiselle ja yhteistyölle. Verkoston tapahtumat, kuten työpajat ja aamukahvit, tarjoavat tietoa ajankohtaisista ja tärkeistä asioista sekä mahdollistavat kohtaamisia yli organisaatiorajojen. Verkoston aktiivinen toiminta käynnistyy jälleen alkusyksystä uusilla tilaisuuksilla ja tapahtumilla.

Vastuullisuusverkoston toiminta ja yhteenvedon kokoaminen varmistavat ympärivuotisen toiminnan valtion- ja julkishallinnon vastuullisuusraportoinnin työn tueksi. Tutustu yhteenvetoon syksyllä ja lähde mukaan Vastuullisuusverkoston toimintaan vaikka jo tänään!

Lisätietoja voit tiedustella sähköpostitse osoitteesta vastuullisuusraportointi@valtiokonttori.fi.

◄ Kaikki uutiset