Hyppää sisältöön

Valtion taloushallintopäivä järjestettiin 22.11.

Valtion taloushallintopäivän kuvituskuva

Professori Seppo Ikäheimo Aalto-yliopistosta kertoi Valtion taloushallintopäivässä tilinpäätöksen tehtävistä ja kansainvälisestä vertailusta.

HAUS, Valtionvarainministeriö ja Valtiokonttori järjestivät yhteistyössä perinteikkään Valtion taloushallintopäivän 22.11.2018 Finlandia talossa. Päivän puheenjohtajina toimivat neuvotteleva virkamies Juha Halonen valtiovarainministeriöstä ja apulaisjohtaja Tanja Wistbacka Valtiokonttorista.

Seminaarin aamupäivässä pureuduttiin mm. Suomen julkisen talouden tilaan, tilinpäätöstietojen tarpeeseen ja kansainväliseen vertailtavuuteen sekä hallituksen vuosikertomukseen loppukäyttäjän näkökulmasta. Lounaan jälkeen kuultiin mm. kaksi Valtiokonttorin puheenvuoroa.

Kehittämispäällikkö Outi Vänttisen ajankohtaiskatsauksessa valotettiin valtion konsernilaskelmien kehittämistä ja esiteltiin mm. konsernilaskennan tiekartta. Projektipäällikkö Anne Melanen kertoi kuulumisia Kunta- ja maakuntatalouden tietopalveluprojektista.

”Oma esiintymiseni jännitti siinä mielessä hieman, että kohdeyleisö ei ehkä ollut se optimaalisin, mutta huomasin, että kaikki seurasivat. Kukaan ei nukkunut, vaikka oli lounaan jälkeinen ’koomahetki’. Tauolla moni tuli nykimään hihasta ja kyselemään kuntien ja maakuntien asioista lisää. Että kaiken kaikkiaan oli positiivinen tilaisuus.”, iloitsi Melanen oman esityksensä jälkeen.

Myös päivän toinen puheenjohtaja Tanja Wistbacka piti Taloushallintopäivää oikein onnistuneena:

”Saimme päivän aikana kuulla tilinpäätöstietojen hyödyntämisestä useista eri näkökulmista. Pohdittavaa saimme muun muassa siitä, mitä tarkoittaa olennaisuuden periaate sekä siitä, miten tilinpäätöstietoja voisi tarjoilla ymmärrettävässä muodossa erilaisille kohderyhmille. Esimerkiksi talouslukuja valtiolla työkseen pyörittävän tarpeet ovat erilaiset kuin tavallisen ’Matti tai Maija Meikäläisen’.

Kaikille jäi toivottavasti mieleen VM:n kansantalousosaston osastopäällikön Mikko Spolanderin esityksestä, mihin kaikkeen joulukuun kirjanpitotietoja käytetään ja miksi niiden toimittamisella on kiire.”

Valtiokonttorin esitykset

Outi Vänttinen: Ajankohtaista valtion konsernilaskelmien kehittämisessä >

Anne Melanen: Kunta- ja maakuntatalouden tietopalveluprojekti >

Päivän ohjelma >

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset