Hyppää sisältöön

Valtion sisäisten kirjanpitotapahtumien käsittely uudistuu

Valtiokonttori on uudistamassa valtion sisäisten kirjanpitotapahtumien eliminointi- ja käsittelymenetelmiä valtion tilinpäätös- ja kuukausiraportoinnissa. Tavoitteena on muodostaa entistä kattavampi kuva valtion talous- ja rahastotalouden ulkoisista kuluista ja tuotoista sekä taloudellisesta asemasta.
 
Jatkossa seurantakohdemallin kumppani-seurantakohdetta (kumppanikoodi) on tarkoitus käyttää valtion sisäisten tapahtumien tunnistamisessa ja sisäisten tapahtumien eliminoinnissa valtion tilinpäätös- ja kuukausiraportoinnissa. Uudistetut sisäisten tapahtumien käsittelymenetelmät on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 alusta lukien. Valtiokonttori ohjeistaa sisäisten tapahtumien käsittelymenetelmistä johtuvat kirjauskäytäntöjen muutokset vuoden 2019 aikana.

Valtiokonttori on kartoittanut kirjanpitoyksiköiden ja rahastojen tunnistamia valtion sisäisiä kirjanpitotapahtumia ja kumppanikoodin käyttöä kaikille kirjanpitoyksiköille ja rahastoille lähetetyllä kyselyllä. Jatkamme yhteistyötä sisäisten tapahtumien käsittelyyn liittyen kyselyyn vastanneiden kirjanpitoyksikköjen kanssa.

Uudet sisäisten tapahtumien käsittelymenetelmät saattavat aiheuttaa muutoksia myös liikekirjanpidon tileissä vuoden 2020 alusta lukien. Olemme kaikkiin kirjanpitoyksiköihin yhteydessä mahdollisten muutosten suunnitteluvaiheessa. Otamme mielellämme vastaan kirjanpitoyksiköiden näkemyksiä muutoksista jo etupainotteisesti.  

Kysy lisää ja ota yhteyttä:

Taloushallintoasiantuntija Veera Mäki, etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi

Kehittämispäällikkö Outi Vänttinen, etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi

◄ Kaikki uutiset