Hyppää sisältöön

Valtio Expossa verkostoiduttiin nyt jo kymmenettä kertaa

Järjestimme Valtio Expon nyt jo kymmenettä kertaa tiistaina 8. toukokuuta Marina Congress Centerissä. Valtionhallinnon suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan osallistui noin 1 500 valtionhallinnon asiantuntijaa ja näytteilleasettajan edustajaa.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen puhui avauksessaan mm. hyvästä johtamisesta, luottamuksesta ja avoimuudesta. Ministerin mukaan sellaisilla ihmisillä, jotka panostavat omiin sosiaalisiin taitoihinsa, on hyvät edellytykset menestyä.

Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen kertoi, että tapahtumaan oli ilmoittautunut noin 100 henkilöä, jotka olivat paikalla myös ensimmäisessä Valtio Expossa 10 vuotta sitten. Laitinen korosti, että hän haluaa tehdä nyt ja jatkossakin töitä älykkään valtion eteen, sillä älykäs valtio toimii kansalaisten ja yhteisöjen parhaaksi.

Pääsalissa keskusteltiin mm. maakuntauudistuksesta, digiluuloista ja luottamuksesta. Ohjelmassa oli esityksiä mm. henkilöstöjohtamisesta, Lean-kehittämisestä, selkeästä kielestä, tiedolla johtamisesta ja digitaalisesta oppimisesta.

Päivän aikana expossa kuultua

Arkkipiispa Tapio Luoman mukaan meillä vallitsee epäsuhta siinä, mitä kansalaiset odottavat ja mitä viranomaiset pystyvät tarjoamaan. Luoma korosti ihmiskasvoisuutta ja heitti viranomaisille haasteen siitä, miten kohtelemme ihmisiä, joiden kanssa olemme tekemisissä.

Professori Jarno Limnéllin mukaan turvallisuudessa pitää miettiä myös tunnepuolta – sitä, miltä ihmisistä tuntuu, eikä ainoastaan turvallisuuden konkreettisia teknologiaratkaisuja.

Gapminderin Olof Gränström kertoi, että aivomme vastaanottavat vain dramaattiset tiedot kaiken informaatiotulvan keskeltä ja tämä aiheuttaa vääristyneen maailmankuvan. Gränström muistutti, että päätöksenteon tulisi painottua faktoihin.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoi netin tietoturvauhkista, mutta muistutti samalla, että netti on tuonut meille merkittävästi enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita.

Robotiikan asiantuntija Cristina Anderssonin mukaan tarvitsemme robotteja helpottamaan arkea, esim. robottien avulla vanhus voi asua kotona kauemmin.

Valtio Expon päätti imitaattori Jarkko Tammisen show, joka nauratti yleisöä tuomalla esille myös valtionhallinnon koomiset puolet.

Pääsalin esityksiä seurasi suorana verkkolähetyksenä reilut 700 katsojaa.

Voit tutustua päivän tunnelmiin oheisella koostevideolla

Päivän esitykset julkaistaan Valtio Expon sivuilla lähiaikoina. Sivuille tulee myös valokuvia ja muita videoita tilaisuudesta.

Valtio Expo facebookissa
twitterissä aihetunnisteella #valtioexpo
valtioexpo.fi

◄ Kaikki uutiset