Hyppää sisältöön

Keskitetyn valuuttamaksamisen prosessi laajenee kaikkiin virastoihin

Valtion budjettitalouteen kuuluvien virastojen merkittävimmät valuuttamääräiset maksuvirrat on hoidettu jo useiden vuosien ajan keskitetyn valuuttakaupan ja maksuprosessin avulla tehokkaalla ja resursseja säästävällä tavalla. Valtiokonttori on keskitetysti ostanut maksuihin tarvittavat valuutat, joita virastot ovat voineet hyödyntää valuuttamääräisiä maksuja maksaessaan. Prosessi on mahdollistanut valtiolle muun muassa paremmat valuuttakurssit, automatisoidumman kassaennusteprosessin, kirjanpidon ilman kurssikorjauksia sekä paremman näkyvyyden riskipositioon.

Keskitetyn valuuttamaksamisen prosessissa mukana olevat maksuvirrat ovat vastanneet alusta alkaen yli 90 prosenttia valtion valuuttamääräisistä maksuvirroista. Nyt Handi-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä kaikki virastot on tarkoitus ottaa mukaan tähän prosessiin.

Keskitetyssä valuuttakaupassa ja maksamisen prosessissa on mukana suurin osa niistä valuutoista, joita virastojen maksuissa tarvitaan. Mikäli virastolla on kuitenkin valuuttamääräisiä maksuja sellaisessa valuutassa, joka ei ole mukana keskitetyssä valuuttakaupassa, maksetaan ne vanhaan malliin kirjanpitoyksikön euromääräiseltä tililtä.

Kirjanpitoyksiköille lähetetään aiheesta lisätietoa, ja asiasta voi tarvittaessa kysyä suoraan Valtiokonttorista tai Palkeista.

Lisätietoja asiasta antavat:

Valtiokonttori: kassa@valtiokonttori.fi, maksuliike@valtiokonttori.fi
Palkeet: maksuliike@palkeet.fi

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset