Hyppää sisältöön

Asiakkaat tyytyväisiä Suomi.fi-maksut palveluun

Suomi.fi-maksut palvelua on käytetty pian vuosi. Kokemukset palvelusta ovat olleet erittäin hyviä ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Käyttöönotot jatkuvat lukuisissa organisaatioissa myös tänä vuonna.

”Asiakkaat ovat antaneet palvelusta pääosin kiittävää palautetta. Olemmekin varsin tyytyväisiä palvelun toimivuuteen. Viime vuonna tehtyjen käyttöönottojen sujuvuudesta asiakkaat antoivat Valtiokonttorille kouluarvosanan 8,93 ja Maksut-palvelun toimittajalle 8,53. Tämä ei ole ihme, sillä palvelun käyttöönotto kestää nopeimmillaan vain kuukauden”, kertoo käyttöönotoista vastaava projektipäällikkö Kirsi Launomaa.

Maksut-palvelua käytetään kymmenissä eri tarkoituksissa

”Suomi.fi-maksut on integroitu mitä erilaisimpiin palveluihin. Sitä käytetään esimerkiksi kuntien kansalaisopistopalveluiden, bussikorttien, kirjastomaksujen, venepaikkojen ja viljelypalstojen maksamiseen. Valtiolla palvelua on käytetty muun muassa erilaisten lupien ja virallisten asiakirjojen maksamiseen. Maksut-palvelulla hoidetaan myös ajoneuvoverot, rekisteröintimaksut ja oma-aloitteiset verot. Kansalainen kohtaa palvelun siis tietämättään varsin monessa tilanteessa”, Kirsi Launomaa toteaa.

Tämän hetken suunnitelman mukaan Suomi.fi-maksut palvelun ottaa käyttöönsä yli kymmenen uutta organisaatiota vuoden 2018 aikana. Tavoitteena on, että vuoden lopussa Suomi.fi-maksut on käytössä arviolta yli viidessäkymmenessä organisaatiossa.

Tarvetta verkkomaksamiselle? Ota yhteyttä!

Oletteko ottamassa käyttöön sähköistä asiointipalvelua, johon liittyy verkkomaksamista? Ota yhteyttä Valtiokonttoriin.

Käyttöönotot toteutetaan ns. jatkuvana palveluna. Palvelun käyttöönottoa vuoden 2018 aikana suunnittelevan organisaation tulee sopia Valtiokonttorin kanssa mm. käyttöönoton ajankohta, joka pyritään mahdollisuuksien mukaan sovittamaan yhteen käyttöönottavan organisaation tavoiteaikataulun kanssa.

Tarkempiin ohjeisiin Suomi.fi-maksut -sivulla voit tutustua tästä >

Lisätietoa ja tiedustelut käyttöönottoihin liittyen: projektipäällikkö Kirsi Launomaa, p. 0295 50 3273, verkkomaksaminen@valtiokonttori.fi

◄ Kaikki uutiset