Hyppää sisältöön

Ajankohtaista valtion työsuojelussa 2/2018

Työsuojeluasiaa yhteistyöryhmältä

Työsuojelun yhteistyöryhmä järjesti 9.10.2018 verkostoitumispäivän Aivojen hyvä työpäivä –  Miten muuttuva työ sopii aivoillemme?  
Luentojen aiheet pureutuivat kognitiiviseen ergonomiaan. Kuinka otamme huomioon työssä lisääntyvän tiedonkäsittelyn, jatkuvan oppimisen ja kehittyvän teknologian vaatimukset sekä työn muutokset, jotta voimme hallita työn kuormittavuutta? Miten työympäristö ja työtavat kytkeytyvät sujuvaan aivotyöhön?
Esitysmateriaalit ja tallenne >>

Aivot, oppiminen ja työ – apupaketti kognitiivisen ergonomian tutkiskeluun ja kehittämiseen
Kaiku-yhteistyöryhmä on koonnut organisaatioiden avuksi materiaalia kognitiivisen ergonomian tutkiskeluun ja kehittämiseen.

Lue lisää ja tutustu materiaaleihin >>

Vinkkejä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen

Tutustu aineistoon >

Työsuojelupäivät Tampereella 13.- 14.12.2018    
Työterveyslaitoksen järjestämä tapahtuma on järjestetty vuosittain. Tapahtuma on ollut aikaisemmin nimellä valtion työsuojelupäivät sekä Työsuojelun ajankohtaispäivät. Kohderyhmänä on työsuojelua tekevät henkilöt eri toimialoilta niin yksityiseltä puolelta, että julkishallinnostakin.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

Työn tulevaisuus ja kestävä kehitys -tilaisuus Helsingissä 10.1.2019
Työ muuttuu, ilmastonmuutos uhkaa – mitä tekevät valtion virastot? Tilaisuuden tavoitteena on löytää ideoita, keinoja ja ratkaisuja, miten valtion virastot voisivat omassa toiminnassaan toteuttaa kestävää kehitystä/siirtyä kestävän kehityksen uralle.

Ohjelma ja ilmoittautuminen >>

Kaiku-kevätpäivä Helsingissä 8.5.2019
Kokoonnumme Kaiku-kehittäjien ja työsuojelijoiden kanssa yhteisten asioiden äärelle toukokuussa Valtio Expon (7.5.) jälkeisenä päivänä. Kutsu lähetetään lähempänä tapahtumaa, mutta päivämäärä kannattaa jo laittaa kalenteriin!

Valtiokonttorin tilastopalvelut virastojen työsuojelun tukena
Valtiokonttori tekee tilastoja työtapaturmista virastotasolla. Käymme mielellämme tilastoja yhdessä läpi suurempien virastojen kanssa parantaaksemme työturvallisuutta. Rajavartiolaitos on esimerkkinä asiakasyhteistyöstä. ” Rajavartiolaitos tavoittelee toiminnassaan 0- tapaturma -ajattelua. Valtiokonttorin tilastopalvelut täydentävät hyvin omaa tilastointiamme ja tilannekuvamme ymmärrystä”, toteaa työterveyspäällikkö Leila Litmanen-Iltola Rajavartiolaitoksen esikunnasta.

Valtiokonttori tuottaa tilastojen lisäksi analyysipalvelua mm. tapaturmista ja sairaspoissaoloista johtuvista kustannuksista. Lisätietoa tilastoista: henna.honkanen@valtiokonttori.fi tai ismo.tikka@valtiokonttori.fi.

Tietojen päivittäminen työsuojelurekisteriin
Muistattehan päivittää virastonne tiedot työsuojelurekisteriin. Työsuojelupäällikkö, hoida asia nyt kuntoon oman organisaatiosi osalta: päivitä tiedot ja lisää puuttuvat sähköpostisoitteet TTK:n palveluun osoitteessa www.ttkrekisteri.fi.

Työsuojelun yhteistyöryhmä toivottaa rauhallista joulun aikaa työsuojelun parissa!

Tiedotteesta

Tiedotteen tavoitteena on viestiä ajankohtaisista työsuojeluun liittyvistä asioista valtiolla ja sen on koonnut valtion työsuojelun yhteistyöryhmä. Tiedote lähetetään Työturvallisuuskeskuksen työsuojeluhenkilörekisterissä oleville valtion työsuojeluhenkilöille ja valtion työnantajavirastojen kirjaamoille/yleisosoitteisiin. Lisätietoja: tyosuojelu@valtiokonttori.fi.

Muuta aiheeseen liittyvää

Ei uutisia

◄ Kaikki uutiset