• Lyhyesti

  Arava- ja tuotekehityslaina-asiakkailla on mahdollisuus tarkastella omia lainatietojaan laina-asiakkaiden asiointipalvelussa. Palvelun kautta saa maksutta käyttöönsä myös vakuus- ja talletustodistukset.

  Voit antaa oikeudet asiointipalveluun myös yrityksesi/yhteisösi tilitoimistolle, jolloin tilitoimisto voi hakea palvelusta tiliotteet tilinpäätöstä varten.

  Palvelussa voit myös päivittää laskutustietosi ja viestiä Valtiokonttorin kanssa.

  Kirjaudu asiointipalveluun >

 • Käytön aloittaminen ja sisäänkirjautuminen

  Käytön aloittaminen

  Palvelu tulee ottaa käyttöön Katso-tunnuksella osoitteessa yritys.tunnistus.fi ennen ensimmäistä kirjautumista (ks. Verohallinnon ohje asiointipalvelujen käyttöönotosta).

  Kun palvelu on otettu käyttöön, voit kirjautua sisään järjestelmään Katso- käyttäjätunnuksella ja -salasanalla osoitteessa https://luottopalvelu.valtiokonttori.fi.

  Organisaation pääkäyttäjä voi tarvittaessa myöntää valtuutuksen palvelun käyttöön myös toiselle organisaatiolle, esimerkiksi tilitoimistolle (ks. Verohallinnon ohje valtuutuksen myöntämisestä).

  Sisäänkirjautuminen

  Kirjautuminen osoitteessa https://luottopalvelu.valtiokonttori.fi

  Jos sinulla on kirjautumiseen liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, ota yhteys Katso-asiakastukeen. Tukipalvelun puhelinnumero on 029 497 040.

  Etusivu

  Etusivulta aloitat järjestelmän käytön kirjauduttuasi ensin sisään palveluun. Etusivulta näet lainatiedot, toimintovalikon vasemmalla ja asiakaspalvelun yhteystiedot alapalkissa. Palveluun liittyvät tiedotteet julkaistaan etusivulla.

  Valikko sijaitsee näytössä vasemmalla. Valikon avulla voit siirtyä järjestelmän eri toimintoihin. Etusivu-painikkeesta pääset aina järjestelmän aloitusnäyttöön. Muita toimintoja ovat Viestit, Muokkaa tietojasi ja Vaihda yritys. Toiminto Vaihda yritys on tarkoitettu yrityksen valtuuttamille asianhoitajille.

  Viestit-painike avaa sivun, jossa voit lähettää viestejä Valtiokonttorille ja vastata viesteihin.

  Muokkaa tietojasi -painike avaa sivun, jossa voit päivittää laskutusosoitteen tai muuttaa yhteyshenkilön yhteystietoja.

  Vaihda yritys -painike avaa sivun, jonka kautta näet listan valtuutuksen antaneista yrityksistä. Toiminto on tarkoitettu vain asianhoitajille.

 • Lainatietojen tarkastelu

  Yksittäisen lainan tiedot

  Yksittäisen lainan tietoihin pääset klikkaamalla listauksen Laina-linkkiä. Tilannepäivä kertoo, miltä ajankohdalta lainan saldotieto on.

  Lainan voi nimetä haluamallaan tavalla Muokkaa-painikkeen kautta. Sivun yläreunassa olevalla Lainat-painikkeella pääset yksittäisen lainan tiedoista takaisin etusivulle lainalistaukseen.

  Maksuerät-välilehti

  Maksuerät-välilehti näyttää lainan menneet ja tulevat maksuerät. Tulevat maksuerät ovat arvioita. Maksuerän määrä vahvistuu vasta silloin, kun korko on vahvistettu.

  Ylimpänä listalla näkyvät jo maksetut, menneet maksuerät.

  Korko vahvistettu -tieto (V-merkki) näkyy kyseisen maksuerän rivillä oikeassa laidassa.

  Jos lainalla on erääntyneitä maksueriä, ne näkyvät erikseen listan yläpuolella omassa osiossaan.

  Lainatiedot-välilehti

  Lainatiedot-välilehdellä näet lainan perustiedot, muun muassa myöntämispäivän, ensimmäisen noston päivämäärän sekä kokonaislaina- ajan.

  Raportit-välilehti

  Raportit-välilehdeltä löytyy lainan tiliote. Klikkaamalla listauksen Tiliote-linkkiä tiliote avautuu Officen Word-ohjelmassa, josta se on myös tulostettavissa.

  Omien tietojen muuttaminen

  Vasemman palkin toiminnolla Muokkaa tietojasi voit ilmoittaa laskutustietosi tai muuttaa yhteyshenkilön yhteystietoja. Valitse oikean alalaidan Muokkaa tietoja -painike.

  Päivitä tiedot ja valitse oikean alalaidan Talleta-painike.

  Viestien lähettäminen

  Viestit-toiminnon kautta voit viestiä kanssamme.

  Ylälaidan + Uusi viesti -kohdasta aloitat uuden viestin kirjoittamisen.

  Viestin lähettäminen viestitoiminnolla on tietoturvallinen tapa viestiä Valtiokonttorille.