Hyppää sisältöön

Tietoisku Kuntamarkkinoilla: Kuinka hyödyntää kuntatalouden tietoja johtamisessa?

10.09.2020 14:00-14:20

Järjestäjä:Valtiokonttori, THL
Paikka:

Kuntamarkkinat verkossa

Mistä saat julkista taloustietoa avuksi kunnan johtamiseen?

Järjestämme Kuntamarkkinoilla tietoiskun kuntatalouden tietojen hyödyntämisestä. Tietoiskussa kerromme mm. uudesta Tutkikuntia.fi-palvelusta, jossa voit vertailla oman kuntasi taloustietoja naapurikuntiin ja koko maan tilanteeseen. Kerromme myös kehitteillä olevista sote-tietovarannoista. Vuodesta 2022 lähtien kunnat saavat THL:n kautta käyttöönsä sote-tietovarannon, jossa on yhdistetty kuntien ja kuntayhtymien taloustietoja sote-palvelutietoihin.

Tietoiskussa puhujina: Jukka Kujala Valtiokonttorista sekä Petra Kokko THL:stä.

Verkossa järjestettävää tietoiskua voivat tulla kuuntelemaan kaikki Kuntamarkkinoille ilmoittautuneet. Ks. tietoiskun lisätiedot Kuntamarkkinoiden sivuilta >

Katso tallenne tietoiskusta >

Esitysmateriaali (PDF)

Käy lukemassa myös Valtiokonttorin Anna Sireniuksen ja valtiovarainministeriön Jani Heikkisen blogikirjoitus, jossa kerrotaan, millaisia sisältöjä ja hyötyjä Tutkikuntia.fi-palvelu tarjoaa niin päätöksentekijöille kuin laajemmallekin yleisölle.

Blogi: Tutkikuntia.fi-palvelu tarjoaa laajaa näkymää kuntasektorista kuntalaisille ja päätöksentekijöille >

Kuntien ja kuntayhtymien taloustietojen raportointi uudistetaan automatisoiduksi ja yhdenmukaiseksi vuoteen 2021 mennessä. Muutokseen valmistautuminen on kunnissa jo täydessä vauhdissa. Automatisoinnin taustalla toimivat valtiovarainministeriö, Valtiokonttori, Tilastokeskus, Tieke, Kuntaliitto ja THL.

Muuta aiheeseen liittyvää