Hyppää sisältöön

Koulutus: kuntien talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimituksen testaus

09.12.2019 13:00-14:00

Järjestäjä:Valtiokonttori
Paikka:

Skype for Business

Kuntien ja kuntayhtymien on toimitettava talousarvio- ja suunnitelmatietonsa Kuntatalouden tietopalveluun vuoden 2020 alussa. Nyt on aika testata tietojen toimittamista.

Tässä tilaisuudessa näytämme, kuinka tiedot toimitetaan joko Excel-lomakkeella tai verkkosivun kautta CSV-tiedostona. Käymme läpi koko prosessin tietojen syöttämisestä niiden hyväksymiseen.

Tilaisuuden vetää Jarmo Nieminen CSC Oy:stä. Paikalla on lisäksi asiantuntijoita Valtiokonttorista.

Katso 9.12.2019 pidetyn tilaisuuden tallenne tästä (kesto 58 min.) >

Miksi kannattaa testata?

Kuntien ja kuntayhtymien taloustietojen raportointi uudistetaan automatisoiduksi ja yhdenmukaiseksi vuoteen 2021 mennessä. Tähän asti kunnat ovat toimittaneet taloustietonsa Tilastokeskukselle. Kirjanpitovuodesta 2021 alkaen tiedonkeruuvastuu siirtyy Valtiokonttorille. Talousarvio- ja suunnitelmatiedot toimitetaan Kuntatalouden tietopalveluun jo vuoden 2020 alussa.

Tavoitteena on, että muutaman vuoden kuluessa kaikki kunnat ja kuntayhtymät toimittavat taloustietonsa Kuntatalouden tietopalveluun XBRL-muodossa rajapintasiirtona suoraan omista järjestelmistään. Aluksi tietoja voidaan kuitenkin raportoida kolmella eri tavalla käyttäen kunnan kannalta sopivinta tiedonsiirtotapaa. Testaaminen helpottaa sopivan raportointi- ja tiedonsiirtotavan valintaa. Lisäksi testaaminen auttaa Valtiokonttoria varmistamaan, että palvelu toimii ja tiedot kulkevat halutusti järjestelmien välillä.

Muuta aiheeseen liittyvää