Hyppää sisältöön

AURA tutuksi: Palveluluokittaisen tiedon testaus ja ajankohtaiset asiat

14.12.2021 10:00-11:30

Järjestäjä:Valtiokonttori
Paikka:

Teams Live

Liity linjoille Valtiokonttorin ja valtiovarainministeriön AURA-tutuksi-webinaariin tiistaina 14. joulukuuta klo 10–11.30.

Kuntien ja kuntayhtymien tilinpäätöstiedot palveluluokkakohtaisesti (KKTPP) kokonaisuus raportoidaan ensi kertaa keväällä 2022. Tässä webinaarissa kerrotaan KKTPP:n testauksesta ja kuntatalouden tietopalvelun raporttien näkymistä. Käymme läpi myös tulevia muutoksia taksonomiassa sekä Suomi.fi -tunnistautumisen tilannetta.

Tilaisuus järjestetään Valtiokonttorin ja valtiovarainministeriön yhteistyönä. Voit lähettää ennakkokysymyksiä KKTPP-kokonaisuudesta, testauksesta tai taksonomian muutoksista osoitteeseen kuntadata@valtiokonttori.fi 10. joulukuuta asti.

Valtiokonttori ja valtiovarainministeriö toteuttavat vuoden 2021 aikana webinaarisarjan, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita ja nostoja AURA-käsikirjasta. Voit laittaa meille myös palautetta webinaareista ja muista tapahtumistamme yllä mainittuun osoitteeseen sekä kertoa, mitä aiheita toivoisit käsiteltävän tulevissa webinaareissamme.

Kuntien ja kuntayhtymien automatisoidun talousraportoinnin käsikirja (AURA) sisältää yleisiä ohjeita taulukkomallien käyttöön ja automatisoidun talousraportoinnin sisällön tuottamiseen sekä raportointia selventäviä täsmennyksiä eri raportointikokonaisuuksiin.

AURA-käsikirja Valtiokonttorin verkkosivuilla >

Webinaarin puhujat

Hanna Ahola, taloushallintoasiantuntija, Valtiokonttori, KKTPP testauksen kriteerit ja aikataulu
Jukka Kujala, raportointiasiantuntija, Valtiokonttori, KKTPP:n näkymät tietopalvelussa
Petra Kokko, kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), THL:n rooli KKTPP taksonomian testauksessa
Hanna-Mari Talka, neuvotteleva virkamies, valtiovarainministeriö, Valtiokonttorin automatisoitu raportointi/palvelukohtaiset tiedot kuntien ja hyvinvointialueiden rahoituslaskelmien tietopohjana
Atte Virtanen, taloustietoarkkitehti, Valtiokonttori, Kuntien/kuntayhtymien talousraportoinnin muutokset tilikaudelle 2022
Anne Melanen, palvelupäällikkö, Valtiokonttori, Suomi.fi-tunnistuksen käyttöönotto
Meri Ruuskanen, raportointiasiantuntija, Valtiokonttori, Palveluluokittaisen tiedon testaus ja ajankohtaiset asiat

Webinaarin tallenne (youtube)

AURA tutuksi 14.12.2021

Muuta aiheeseen liittyvää